0
10 In Uncategorized

Prajitura cu zucchini si ciocolata

IMG_4661

Ingrediente

400 gr de faina speciala pentru prajituri Boromir
100 gr cacao
200 gr zahar
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare

2 oua mari
70 gr ulei
150 gr smantana
esenta de vanilie
1 zucchini mare (sau 2 medii)
200 gr ciocolata taiata bucatele

IMG_4665

Se incepe prin a se amesteca intr-un vas incapator ingredientele uscate – faina, cacao, zahar, praf de copt, sare. Amestecati bine, astfel incat sa se omogenizeze ingredientele.

Intr-un alt vas amestecati ouale, uleiul, smantana si vanilia.

IMG_4629

Turnati amestecul lichid peste cel cu faina si amestecati treptat pana se formeaza aluatul.

IMG_4632

Dati pe razatoare zucchini si integrati-l in aluat abia la final, impreuna cu bucatelele de ciocolata. Amestecati bine.

IMG_4625

IMG_4628

IMG_4633

Puneti aluatul intr-un vas tapetat cu hartie de copt si dati la cuptor, la foc mediu, pentru 1 ora – 1 ora si jumatate sau pana cand o scobitoare iese curata.

Prajitura are o culoare irezistibila si un gust intens de ciocolata.

IMG_4656


You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Majana
    19/03/2011 at 15:32

    Delicious! :)))

  • Reply
    lenebarbie
    20/03/2011 at 15:06

    Arata incredibil de delicios!
    Mie mereu mi s'au parut stranii combinatiile de legume in dulciuri, asta pana sa ajung in Anglia si sa ma minunez de cat de bun este carrot cake si cat de bine se potrivesc unele ingrediente. Pana la urma, si noi mancam placinta de dovleac, care tot o leguma este…

  • Reply
    ama
    21/03/2011 at 06:21

    @Majana – Thank you! 🙂

    @ Lenebarbie – ce imi place si mie carrot cake-ul! 😉 am si vreo doua retete pe blog! 🙂

  • Reply
    Iulia
    21/03/2011 at 07:01

    Ce bine mai arata! Nu am incercat niciodata combinatia asta dar cine stie … pe viitor sper sa o incerc!

  • Reply
    Anonim
    22/03/2011 at 14:36

    I really like your blog and i really appreciate the excellent quality content you are posting here for free for your online readers. thanks peace dale tuck

  • Reply
    ama
    23/03/2011 at 06:18

    @Iulia – merita incercata! nu o sa regreti 🙂

  • Reply
    Delicioasa
    24/03/2011 at 16:14

    Cred ca este minunata prajitura. M-am jucat si eu cu dovlecei si sfecla in prajituri si efectul este neasteptat de bun. Delicios!

  • Reply
    ama
    25/03/2011 at 12:23

    @Delicioasa – eu le prefer detasat prajiturilor traditionale cu creme grase 🙂

  • Reply
    Raluca
    23/10/2012 at 17:18

    oare merge cu dovleac? ca tot e de sezon…
    Multumesc, Raluca

  • Reply
    ama
    25/10/2012 at 07:13

    Raluca eu nu cred ca se potriveste, dar poti incerca 🙂

  • Leave a Reply