0
5 In Uncategorized

Prajitura cu morcovi si migdale

IMG_2110

IMG_2128

Ingrediente

4 oua
125 gr unt
300 gr faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
100 gr migdale
3 morcovi mari
200 gr zahar
150 gr smantana de la Lactitalia
200 gr Mascarpone de la Lactitalia
3 linguri zahar pudra
esenta de vanilie
coaja proaspat rasa de lamaie
cirese confiate

IMG_2076

Am inceput prin a curata morcovii, i-am taiat bucatele si i-am pus in robot alaturi de migdale si i-am maruntit bine impreuna.

IMG_2078

IMG_2079

Intr-un vas am batut bine untul cu zaharul, am adaugat treptat ouale si smantana. Ulterior am incorporat incet faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea.

IMG_2087

Cand am obtinut un aluat omogen, am adaugat amestecul de morcovi si de migdale si am amestecat bine.

IMG_2089

IMG_2090

Am turnat compozitia in tava si am dat la cuptor aproximativ o ora, pana cand o scobitoare introdusa in prajitura iesea uscata.

IMG_2108

Am lasat prajitura sa se raceasca si am pregatit glazura de mascarpone. Am amestecat mascarpone cu esenta de vanilie si zaharul pudra si l-am intins peste prajitura. Eu am dorit o crema mai fina, care sa curga. Daca doriti una mai compacta, amestecati in mascarpone si ricotta.
Am ornat cu cirese confiate si am razuit deasupra coaja de lamaie.


You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    ama
    16/12/2010 at 15:09

    Am sters din greseala un comentariu Anonim. Il redau aici :

    ce cantitate de morcovi ai pus?

    Am uitat sa mentionez ingredientul de baza. Am facut corectura in reteta 😉

  • Reply
    Just me
    16/12/2010 at 16:52

    buna…am facut si eu zilele acestea prajituica cu morcovo..a ta pare de vis:)yummy

  • Reply
    ama
    17/12/2010 at 16:35

    @Just me – mersi 🙂 migdalele o fac tare crocanta ;))

  • Reply
    Anonim
    06/11/2012 at 22:09

    ce dimensiune are forma ta?

  • Reply
    ama
    07/11/2012 at 13:44

    12/26 cm

  • Leave a Reply