porc-mexican

 

In mod paradoxal, la noi vara este sezonul slow cooker-ului, pentru ca vara prefer sa nu mai incalzesc casa cu aragazul/cuptorul si aleg sa gatesc in slow cooker, care nu incalzeste la fel de tare si poate fi scos si in balcon/curte.

Reteta de astazi este una cu influente mexicane, dar perfect adaptabila ingredientelor comune si in Romania: porc, ceapa si mamaliga.

Ingrediente

aprox. 500 gr pulpa de porc
1 ceapa mare
1 chilli (sau 2, depinde cat de iute vreti voi sa fie mancarea)
zeama de la o lime
2 linguri de zahar
2 frunze de dafin
sare si piper

600 ml apa
200 gr malai
1 1/2 lingurita sare
2 linguri smantana
1/2 lingura unt

Pulpa de porc, impreuna cu ceapa taiata rondele mari si restul ingredientelor, se pun intr-un vas si se lasa in slow cooker pentru aproximativ 6 ore.*
*daca nu aveti slow cooker, puteti pregati reteta la cuptor, intr-un vas de yena cu capac sau o oala de lut smaltuita; dati focul la minim si gatiti 2-3 ore.

Cand e gata carnea, pregatiti mamaliga, dand in clocot apa cu sare, adaugand in ploaie malaiul si amestecand pana se gateste. La final, adaugati smantana si untul si amestecati energic.

Scoateti carnea din slow cooker si rupeti-o fasii cu furculita. Serviti cu sosul in care a fiert si inelele de ceapa.
Optional, puteti presara peste si fulgi de chilli.

***Mai multe despre slow cooker gasiti aici***

IMG_3967


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Pasta de fasole cu rosii uscate la soare

Am fost racita in ultima saptamana, iar cand am o viroza – oricat de usoara – imi pierd aproape complet simtul mirosului si gustului. Dupa ce toata saptamana am ars cam tot ce am pus Citește mai mult…

Retete

Mic-dejun cu avocado, ou si ciuperci

Recunosc ca dimineata mancam pe fuga. Eu raman doar cu cafeaua, pregatind pe toata lumea pentru o noua zi. Dar dupa ce toate se linistesc, pregatesc cate un mic dejun tarziu care sa ne bucure Citește mai mult…

Retete

Supa de peste cu lapte de cocos

Am doi copii care ar manca zi-lumina doar supa de pui cu taitei. Banuiesc (sper!) ca sunt multi la fel. De aceea incerc din cand in cand sa ies din zona de confort si sa Citește mai mult…