porc-mexican

 

In mod paradoxal, la noi vara este sezonul slow cooker-ului, pentru ca vara prefer sa nu mai incalzesc casa cu aragazul/cuptorul si aleg sa gatesc in slow cooker, care nu incalzeste la fel de tare si poate fi scos si in balcon/curte.

Reteta de astazi este una cu influente mexicane, dar perfect adaptabila ingredientelor comune si in Romania: porc, ceapa si mamaliga.

Ingrediente

aprox. 500 gr pulpa de porc
1 ceapa mare
1 chilli (sau 2, depinde cat de iute vreti voi sa fie mancarea)
zeama de la o lime
2 linguri de zahar
2 frunze de dafin
sare si piper

600 ml apa
200 gr malai
1 1/2 lingurita sare
2 linguri smantana
1/2 lingura unt

Pulpa de porc, impreuna cu ceapa taiata rondele mari si restul ingredientelor, se pun intr-un vas si se lasa in slow cooker pentru aproximativ 6 ore.*
*daca nu aveti slow cooker, puteti pregati reteta la cuptor, intr-un vas de yena cu capac sau o oala de lut smaltuita; dati focul la minim si gatiti 2-3 ore.

Cand e gata carnea, pregatiti mamaliga, dand in clocot apa cu sare, adaugand in ploaie malaiul si amestecand pana se gateste. La final, adaugati smantana si untul si amestecati energic.

Scoateti carnea din slow cooker si rupeti-o fasii cu furculita. Serviti cu sosul in care a fiert si inelele de ceapa.
Optional, puteti presara peste si fulgi de chilli.

***Mai multe despre slow cooker gasiti aici***

IMG_3967