0
2

Pireu de conopida, spanac si friptura de pui

IMG_6578

Reteta asta am compus-o din joaca si m-am orientat dupa diferente cromatice. Este foarte simplu de pregatit, poate ca singurul sau dezavantaj ar fi ca veti folosi destul de multe vase.

IMG_6572

Ingrediente

o capatana mare de conopida
jumatate de kilogram de spanac
cativa catei de usturoi
aproximativ o jumatate cana de lapte
sare
carne de pui
condiment specific de pui

Curatati floretele de conopida si fierbeti-le (la abur). Cand au fiert le faceti pireu cu mixerul, turnand cate putin lapte caldut pana ajungeti la consistenta dorita. Sarati dupa gust.

IMG_6574

Intr-o tigaie caliti putin usturoi si adaugati spanacul tocat si gatiti-l pana obtineti o pasta omogena. Eventual, daca vedeti ca nu se ingroasa, puteti adauga una-doua linguri de faina.

Carnea de pui o condimentati si o prajiti intr-o alta tigaie.

IMG_6573

In farfurie asezati mai intai spanacul pentru ca este cel mai lichid. In mijlocul spanacului puneti pireul de conopida incet, avand grija sa impingeti spanacul spre marginile farfuriei dar fara a amesteca cele doua culori. In centru asezati carnea de pui apasand usor in jos pentru a o fixa. Aveti grija de la inceput sa nu ajunga spanacul la marginile farfuriei pentru ca in momentul in care adaugati si carnea sa nu curga. De asemenea mai lasati o margine de rezerva pentru „miscarile” din farfurie cand se va taia carnea.

IMG_6575

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Simi
    05/10/2010 at 19:03

    Am facut si eu. E foarte, foarte bun.

  • Reply
    ama
    07/10/2010 at 05:56

    @Simi – ma bucur ca ti-a placut 😉

  • Leave a Reply