Reteta aceasta am gasit-o in una din cartile Marthei Stewart si am tot plimbat-o dintr-o agenda in alta, fara sa reusesc sa o si pregatesc. Dar, acum ca in sfarsit am reusit, tare mult regret timpul pierdut. Pateul acesta este simplu de facut, usor si foarte gustos. Este o placere sa incepi ziua cu un astfel de mic dejun (se potriveste de minune cu painea prajita), dar este o alternativa grozava si pentru un sandwich putin mai altfel in pachetel sau pentru un aperitiv.

Ingrediente 
3 oua fierte tari
2 maini de fasole verde
1 lingura de unt
1 ceapa
1/2 ceasca de nuci
1/2 lingura de sos de soia
2 linguri de maioneza
1 lingura ulei de masline
sare si piper

Fierbeti ouale si fasolea in doua vase separate, pana ouale sunt tari si fasolea s-a inmuiat. Lasati-le sa se raceasca cat sa puteti umbla cu ele si curatati ouale de coaja.
Topiti untul intr-o tigaie si caliti in el ceapa, pana devine sticloasa.
Puneti toate ingredientele in robotul de bucatarie si amestecati bine, pana aveti o pasta fina si numai buna de uns pe paine.
Serviti pateul la temperatura camerei cu paine.

 


5 Comments

ella · 03/02/2015 la 05:16

Multumesc,este o reteta ce mi se potriveste.
Am foarte multa fasole verde in gradina;maine, o voi folosi!!

ama · 03/02/2015 la 08:10

cu mare drag 🙂 ma bucur ca e cu folos 🙂

Anonim · 03/02/2015 la 14:39

In loc de ceapa calita nu ar merge o ceapa rosie cruda.. necalita? Eu nu sunt fana ceapă calita si cred ca fasolea verde si ceapă rosie sunt prietene si se completează 🙂

Anonim · 03/02/2015 la 17:59

da, sunt si eu de parere ca ar merge mai bine ceapa cruda, dar ceapa galbena sau ceapa verde. inconvenientul, este ca avand ceapa cruda,preparatul nu poate fi pastrat in frigider mai mult de o zi. oricum, arata bine acest pateu si cu siguranta este foarte gustos.

ama · 06/02/2015 la 09:31

Se poate pune, desigur, chiar am o reteta mai veche asa http://amainbucatarie.blogspot.ro/2010/12/salata-de-fasole-verde-cu-ceapa-rosie.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Friptura de pui la cuptor cu legume

Acum cateva zile, am primit un colet surpriza de la Edenia. In el am gasit un set din frumoasele farfurii din reclama si o invitatie de a arata cat de bine se poate manca acasa. Citește mai mult…

Retete

Friptura de pui cu arome de toamna

O friptura de pui simplu de facut, potrivita zilelor de toamna (sau iarna). Sucul lasat de fructe va carameliza pielea puiului, iar untul si ierburile aromatice ii vor da savoare in plus. Ingrediente 1 pui Citește mai mult…

Retete

Melcisori cu masline, rosii uscate si mozzarela

  Reteta aceasta mi-a depasit orice asteptari! 🙂 E o combinatie atat de potrivita de arome, incat o tava mare de melcisori aproape ca s-a evaporat. I-am pregatit pentru o mica serbare la scoala si Citește mai mult…