0
1

Papricas de pui

Cateodata imi e pofta de o mancare simpla, usor de facut si aromata. Si de cele mai multe ori, in astfel de clipe, sfarsesc prin a pregati rapid un papricas. Pentru ca el este potrivit pentru a alina omul obosit si sa il faca sa se simta ca acasa.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ingrediente 

1 ceapa potrivita
3-4 catei de usturoi
1 lingurita boia
500 gr de pui (fara os – puteti folosi pulpe sau piept)
3 linguri de smantana
sare si piper
patrunjel
putin ulei

Galuste: 2 oua, 200 gr faina, 100 ml apa, 20 ml ulei, sare

Tocati ceapa si usturoiul si caliti-le putin in ulei. Adaugati peste carnea taiata cubulete si lasati-o putin in tigaie, cat sa se albeasca; apoi adaugati boiaua, sarea si piperul si stingeti cu o cana de apa. Acoperiti vasul si lasati-l la fiert pentru aproximativ o jumatate de ora.

Pregatiti aluatul de galuste si treceti-l printr-o sita cu gauri potrivite (ca cea de paste), direct intr-un vas cu apa clocotita. Dupa ce fierb putin, se strecoara si se adauga in papricas.
La final se adauga smantana si patrunjelul, se mai lasa putin la fiert si se serveste cald, cu muraturi.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Anonim
    19/11/2014 at 16:32

    Nu am înțeles faza cu galustele, prin ce fel de sita se dau? Exista o alternativa?

  • Leave a Reply