Cateodata imi e pofta de o mancare simpla, usor de facut si aromata. Si de cele mai multe ori, in astfel de clipe, sfarsesc prin a pregati rapid un papricas. Pentru ca el este potrivit pentru a alina omul obosit si sa il faca sa se simta ca acasa.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ingrediente 

1 ceapa potrivita
3-4 catei de usturoi
1 lingurita boia
500 gr de pui (fara os – puteti folosi pulpe sau piept)
3 linguri de smantana
sare si piper
patrunjel
putin ulei

Galuste: 2 oua, 200 gr faina, 100 ml apa, 20 ml ulei, sare

Tocati ceapa si usturoiul si caliti-le putin in ulei. Adaugati peste carnea taiata cubulete si lasati-o putin in tigaie, cat sa se albeasca; apoi adaugati boiaua, sarea si piperul si stingeti cu o cana de apa. Acoperiti vasul si lasati-l la fiert pentru aproximativ o jumatate de ora.

Pregatiti aluatul de galuste si treceti-l printr-o sita cu gauri potrivite (ca cea de paste), direct intr-un vas cu apa clocotita. Dupa ce fierb putin, se strecoara si se adauga in papricas.
La final se adauga smantana si patrunjelul, se mai lasa putin la fiert si se serveste cald, cu muraturi.

Categorii: Retete

1 Comment

Anonim · 19/11/2014 la 16:32

Nu am înțeles faza cu galustele, prin ce fel de sita se dau? Exista o alternativa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Ciorba de legume, praz si ciuperci

Ingrediente 2-3 catei de usturoi 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 1/2 de telina mica aprox. 250 gr ciuperci 1 praz 2-3 linguri de bulion o lingurita de oregano 1 cana de paste marunte sare Citește mai mult…

Retete

Saratele cu maia, ulei de masline si oregano

Ma gandeam zilele trecute la descoperirile anului 2017 – de la aplicatii pe telefon si pana la mancare. Iar descoperirea produselor de pe mediteranea.ro este cu siguranta undeva in top. Chiar daca in acest an Citește mai mult…

Retete

Chec cu portocala si ciocolata

    Ingrediente 3 oua praf de sare 150 gr zahar 200 gr faina + 2 linguri 1 plic praf de copt sucul de la o portocala 3 linguri de cacao + 3 linguri apa Citește mai mult…