0
20

Pancakes cu ricotta si portocale


Micul dejun poate deveni o experienta aproape divina prin delicatete. Si daca vreti sa obtineti asta, ca recomand aceste placintele usoare si irezistibile.


Ingrediente


200 gr faina
250 grame ricotta
4 linguri de zahar
1 pliculet praf de copt
2 oua
150 grame lapte
1 lingurita coaja de portocala


Amestecati mai intai ingredientele uscate.

Adaugati apoi ouale si laptele si cand s-a format un aluat incorporati si ricotta.

Luati aluatul cu o lingura si puneti-l intr-o tigaie incinsa foarte bine.

Intoarceti placintelele abia cand apar la suprafata bule de aer precum in poza.

Eu le-am servit cu sirop de agave. Au fost un deliciu!





You Might Also Like

20 Comments

  • Reply
    anatati
    13/05/2010 at 08:59

    Crezi ca merge reteta exact la fel, dar fara ricotta?

  • Reply
    ama
    13/05/2010 at 09:10

    sincer nu imi dau seama. probabil ca ar merge, eventual sa adaugi mai multa faina sa mai ingrosi putinm de tot aluatul. eu am observat ca dupa ce am adaugat ricotta aluatul a devenit mult mai cremos.

  • Reply
    anatati
    13/05/2010 at 09:11

    Gasesc ricotta la Auchan sau Real la branzeturi?

  • Reply
    ama
    13/05/2010 at 09:13

    anatati – da, sigur!eventual, daca chiar nu gasesti poti incerca si cu putina branza dulce proaspata. dar nu garantez acelasi rezultat! 😀

  • Reply
    Cârtiţoiu`
    13/05/2010 at 15:28

    Sau te uiţi după urdă, că-i acelaşi lucru cu ricotta.

  • Reply
    ama
    15/05/2010 at 06:03

    @Cartitzoiu – multumesc de lamurire. nu aveam habar ;))

  • Reply
    crinutza
    15/05/2010 at 07:25

    Nah, ca am aflat si eu ceva nou :).

    Chiar vroiam sa intreb si eu unde se gasesc produsele LactItalia, ca eu nu prea le-am vazut prin magazine.

  • Reply
    crinutza
    15/05/2010 at 12:22

    Tocmai am facut o tura… au iesit absolut excelente! Si nici nu se lipesc 🙂

  • Reply
    Elena Toma
    15/05/2010 at 13:48

    Splendide! Ma uitam la ecran si pofteam. Ce dieta, ce calorii… Frumos foc si interesant blogul tau!

  • Reply
    ama
    17/05/2010 at 06:20

    @Crinutza – ma bucur mult ca ti-a iesit si ti-au placut ;))

    @Elena – iti multumesc mult si te mai astept pe aici 🙂

  • Reply
    suzana
    22/06/2010 at 22:41

    pff.. si ale mele sunt absolut delicioase. problema e ca nu mi-au iesit asa pufoase. trebuia sa las nitel compozitia sa se odihneasca inainte sa le pun in tigaie?

  • Reply
    ama
    23/06/2010 at 05:20

    @Suzana – cred ca secretul consta in a astepta sa apara acele bule de aer la suprafata (cum am aratat in poza). Atunci aluatul se ridica si devine pufos 🙂

  • Reply
    Alexandra
    11/08/2010 at 09:22

    delicioase, intr-adevar! le fac in fiecare duminica dimineata si le mananc cu familia la micul dejun. Pufoase si foarte aromate, absolut irezistibile!
    Se poate sa fac aluatul de cu seara si sa-l las la frigider pentru dimineata, sau nu e bine?
    Mersi anticipat si succes!

  • Reply
    ama
    13/08/2010 at 09:12

    @Alexandra desi nu am incercat, eu am mai auzit de aluat facut cu o seara inainte. Nu vad ce poate pati! 😉

  • Reply
    Maduta_bra :)
    11/10/2010 at 05:40

    Sunt delicioase. Nu am avut insa sirop de agave. Ce alte siropuri recomanzi?

  • Reply
    ama
    11/10/2010 at 06:00

    Ceau Maduta ;))

    Poti incerca cu miere sau sirop de fructe sau ciocolata 🙂 cam orice crezi ca iti place sau de ce iti este pofta! 🙂

  • Reply
    Aloysius
    10/05/2011 at 06:50

    o sa le incerc si eu. mai ales pentru Johnnie, pentru ca nu mananca branza decat daca e 'deghizata'!

    @ Maduta_bra: poti folosi sirop de artar, e perfect pentru pancakes! il gasesti la kaufland, la frigiderul de inghetata, unde au tot felul de toping-uri si siropuri, sau la mega image (este mai scump la mega image si depinde daca exista magazinul in orasul tau).

  • Reply
    ama
    11/05/2011 at 07:01

    si eu am unul din asta in casa :))) si reteta e perfecta ptr cei care nu mananca branza :))

  • Reply
    Kadia
    22/07/2012 at 13:36

    le-am incercat si eu, sunt exceptionale!

  • Reply
    ama
    23/07/2012 at 08:22

    Kadia ma bucur tare mult ca v-au placut!

  • Leave a Reply