Paine cu masline (fara framantare)

paine cu masline

 

Desi de curand mi-am cumparat un aparat de facut paine, uneori mai fac si cate o paine la cuptor. Iar daca este una fara framantare, cu atat mai mult drag o fac! ­čÖé Iata o reteta gasita aici, care mi-a iesit delicioasa si foarte aromata. E drept, s-a bucurat de masline aduse tocmai din Thassos. ┬á­čÖé

Ingrediente 

  • 500 gr faina
  • 370 gr apa calduta
  • un pliculet de drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 100 gr masline negre

 

paine cu masline - fara framantare
Paine cu masline

Punem faina intr-un bol si facem o gropita in mijloc. Turnam acolo drojdia, zaharul si apoi adaugam incet apa, amestecand usor si circular, incorporand treptat faina si apa.
Se amesteca cu o lingura de lemn pentru ca aluatul este foarte lipicios. Cand ati amestecat toata apa si faina, adaugati si maslinele taiate marunt.
Acoperiti vasul cu o folie de plastic data cu putin ulei (in caz ca aluatul creste mult sa nu se lipeasca de folie) si lasati la crescut 2 ore.

Cu aproximativ 15 minute inainte de incheierea perioadei de dospit, bagati la cuptor o oala de inox, cu capac, cu diametru de 24 cm.

Rasturnati aluatul pe suprafata de lucru bine pudrata cu faina si dati painii o forma rotunda. |
Scoateti cu grija oala din cuptor si bagati in ea painea.

Coaceti aprrovimativ 40 de minute cu capac si inca 15 fara capac, sa se rumeneasca.




One thought on “Paine cu masline (fara framantare)

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *