0
11

Oua in purgatoriu

IMG_6103

Iata o reteta italiana (Uova in Purgatorio) care m-a cucerit complet!

IMG_6085

Daca deja va plac pastele cu sosuri italiene, presarate din plin cu parmezan, va propun sa uitati de paste si sa lasati doar niste oua sa se balaceasca intr-un sos foarte aromat.

IMG_6100

Ingrediente

putin ulei de masline
3 catei de usturoi
1 lingurita de fulgi de ardei
1 conserva de rosii bucati
100 grame de masline
patrunjel verde
oua
Basky de la Lactitalia (se pune dupa gust si preferinte! 🙂 )

IMG_6074

Intr-o tigaie caliti in putin ulei de masline usturoiul.

IMG_6075

Adaugati conserva de tomate si fulgii de ardei si lasati sa dea in clocot.

IMG_6079

Intre timp tocati maslinele in bucati maricele si patrunjelul si adaugati la sos.

IMG_6082

Intre timp incingeti cuptorul si pregatiti doua vase termorezistente. Puneti sosul in vase si adaugati peste el ouale.

IMG_6088

Dati la cuptor, iar cand ouale sunt aproape coapte presarati parmezan peste oua. Mai lasati pana se topeste parmezanul.

Traditional, ouale se servesc pe felii de paine prajita. Eu insa am servit direct din vase pentru a nu pierde nici un strop din sos! 🙂

IMG_6096

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply
    Elena Toma
    23/06/2010 at 07:09

    Buna rau combinatia! Sa stii ca si eu fac ceva asemanator, dar este de provenienta orientala si nu pun branza rasa. Fiului meu ii place si cu branza rasa. Eu insa nu fac chestia asta la cuptor – http://bucatariaelenei.blogspot.com/2009/10/shakshuka.html. Felicitari pentru aceasta varianta grozava, la indemana tuturor si foarte gustoasa!

  • Reply
    Cristina
    23/06/2010 at 09:24

    Cand am citit purgatoriu m-am speriat 🙂
    Arata foarte bine mancarica asta.

  • Reply
    Alexandrina
    23/06/2010 at 10:35

    Yummy, ce apetisant arata!!

  • Reply
    ama
    24/06/2010 at 06:06

    Va multumesc mult si ma bucur ca va place reteta! 🙂

  • Reply
    Corina
    24/06/2010 at 06:26

    Super reteta, merci mult pt ea, o sa o pun in aplicare negresit.c

  • Reply
    ama
    25/06/2010 at 05:27

    @Corina – sa-mi spui cum ti-a placut 😉

  • Reply
    Mihai T. Ioan
    29/11/2010 at 09:18

    Interesant numele, interesanta si reteta,ma inspira. Cred ca intr-o seara o s-o "execut si eu"
    Cu repect Uica

  • Reply
    Ari
    14/02/2011 at 07:28

    Vai ce bun trebuie sa fie, un mic dejun foarte sanatos ar putea fi 🙂

  • Reply
    Delicious Flavours
    30/03/2012 at 06:51

    Wooow, o nebunie!
    Acum 4 ani am mancat ceva asemanator in Spania si mi-a placut fff mult 🙂
    Ma bucur ca am dat peste reteta ta,abea astept sa o incerc!
    Weekend placut :*

  • Reply
    Anonim
    02/05/2014 at 06:41

    Foarte buna reteta… eu o pregatesc la tigaie adanca, innabusita cu capacul, fara cuptor. (reteta napoletana)

  • Reply
    Meniul Saptamanii - 6 martie - Ama Nicolae
    04/03/2017 at 12:39

    […] Oua in purgatoriu […]

  • Leave a Reply