IMG_6103

Iata o reteta italiana (Uova in Purgatorio) care m-a cucerit complet!

IMG_6085

Daca deja va plac pastele cu sosuri italiene, presarate din plin cu parmezan, va propun sa uitati de paste si sa lasati doar niste oua sa se balaceasca intr-un sos foarte aromat.

IMG_6100

Ingrediente

putin ulei de masline
3 catei de usturoi
1 lingurita de fulgi de ardei
1 conserva de rosii bucati
100 grame de masline
patrunjel verde
oua
Basky de la Lactitalia (se pune dupa gust si preferinte! 🙂 )

IMG_6074

Intr-o tigaie caliti in putin ulei de masline usturoiul.

IMG_6075

Adaugati conserva de tomate si fulgii de ardei si lasati sa dea in clocot.

IMG_6079

Intre timp tocati maslinele in bucati maricele si patrunjelul si adaugati la sos.

IMG_6082

Intre timp incingeti cuptorul si pregatiti doua vase termorezistente. Puneti sosul in vase si adaugati peste el ouale.

IMG_6088

Dati la cuptor, iar cand ouale sunt aproape coapte presarati parmezan peste oua. Mai lasati pana se topeste parmezanul.

Traditional, ouale se servesc pe felii de paine prajita. Eu insa am servit direct din vase pentru a nu pierde nici un strop din sos! 🙂

IMG_6096


11 Comments

Elena Toma · 23/06/2010 la 07:09

Buna rau combinatia! Sa stii ca si eu fac ceva asemanator, dar este de provenienta orientala si nu pun branza rasa. Fiului meu ii place si cu branza rasa. Eu insa nu fac chestia asta la cuptor – http://bucatariaelenei.blogspot.com/2009/10/shakshuka.html. Felicitari pentru aceasta varianta grozava, la indemana tuturor si foarte gustoasa!

Cristina · 23/06/2010 la 09:24

Cand am citit purgatoriu m-am speriat 🙂
Arata foarte bine mancarica asta.

Alexandrina · 23/06/2010 la 10:35

Yummy, ce apetisant arata!!

ama · 24/06/2010 la 06:06

Va multumesc mult si ma bucur ca va place reteta! 🙂

Corina · 24/06/2010 la 06:26

Super reteta, merci mult pt ea, o sa o pun in aplicare negresit.c

ama · 25/06/2010 la 05:27

@Corina – sa-mi spui cum ti-a placut 😉

Mihai T. Ioan · 29/11/2010 la 09:18

Interesant numele, interesanta si reteta,ma inspira. Cred ca intr-o seara o s-o "execut si eu"
Cu repect Uica

Ari · 14/02/2011 la 07:28

Vai ce bun trebuie sa fie, un mic dejun foarte sanatos ar putea fi 🙂

Delicious Flavours · 30/03/2012 la 06:51

Wooow, o nebunie!
Acum 4 ani am mancat ceva asemanator in Spania si mi-a placut fff mult 🙂
Ma bucur ca am dat peste reteta ta,abea astept sa o incerc!
Weekend placut :*

Anonim · 02/05/2014 la 06:41

Foarte buna reteta… eu o pregatesc la tigaie adanca, innabusita cu capacul, fara cuptor. (reteta napoletana)

Meniul Saptamanii - 6 martie - Ama Nicolae · 04/03/2017 la 12:39

[…] Oua in purgatoriu […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Supa de peste cu lapte de cocos

Am doi copii care ar manca zi-lumina doar supa de pui cu taitei. Banuiesc (sper!) ca sunt multi la fel. De aceea incerc din cand in cand sa ies din zona de confort si sa Citește mai mult…

Uncategorized

5 produse “must-have” din trusa de machiaj a unei mame

  Dragile mele mame, va cred ca sunteti obosite. Si eu sunt, de obicei nu am timp la dispozitie pentru mine si consider o zi norocoasa cand pot sa imi fac toate tabieturile de dimineata Citește mai mult…

Uncategorized

Experiment cu sclipici – cum explicam copiilor de ce e important sa se spele pe maini +Concurs

Una din cele mai frecvente fraze pe care le rostesc zi de zi de cand sunt mama este: “Spala-te pe maini!”, cu variatiunile: “Te-ai spalat pe maini?”, “Sigur? Cu sapun?”, “Ia sa vad mainile”, si Citește mai mult…