De cand am descoperit ouale coapte nu ma mai satur de ele si nu le-as mai da pe ouale prajite si nesanatoase. In plus, cu ouale coapte, va puteti juca in atat de multe feluri incat nu aveti cum sa va plictisiti!
Iata o noua varianta de pregatire a oualor coapte la cuptor, dupa o reteta pe care am gasit-o la Sabina.
Ingrediente
5 chifle micute
5 oua
sare, piper
putin muschiulet de porc
Branza maturata de oaie de la Lactitalia
putin patrunjel
cativa fulgi de chilli
Se taie capacul la chifle si se scobeste miezul.
In locul ramas se pune cate un ou, se sareaza si se da la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Eu am pus la foc mare sa fie painea crocanta si prajita.
Dupa 15 minute, cand oul incepe sa se inchege, se presara deasupra muschiuletul de porc taiat bucatele mici si/sau branza.
Se mai lasa cateva minute pana se rumeneste deasupra si se serveste presarat cu fulgi de chilli si patrunjel proaspat.
Un mic dejun delicios!
Ce bine arata! Maine incerc si eu si iti spun cum mi-au iesit! Sper sa gasesc chifle diseara in drum spre casa.
Super! Trebuie să încerc şi eu. 🙂 Am mai văzut reţete de genul ăsta dar tot am uitat de ele.
@Laura – te astept cu pareri 🙂
@Adelina – sa incerci ca sunt foarte usor de facut si mult mai sanatoase 🙂
Imi place mult ideea, eu le mai coc in rosii mari.
le-am facut, sunt foarte satioase si foarte bune 🙂 din pacate am luat niste chifle mari, a trebuit sa pun cate doua oua, dar a fost ok!
ptr noi, au tinut loc de pranz, efectiv te saturi!
multumesc Ama 🙂
@Renutzu – ma bucur mult ca v-a placut 🙂