Ostropel de pui

Nu am facut niciodata pana acum ostropel de pui si chiar si acum am trisat putin pentru ca nu am folosit praz. Asadar, cei care vor fi extrem de dezamagiti de aceasta „scapare”, ii rog totusi sa nu imi critice prea aspru reteta pentru ca va dau cuvantul meu de onoare ca este delicioasa.

Ostropel de pui

Ingrediente
carne de pui (eu am folosit aripioare)
1 ceapa mare
2 morcovi
4-5 rosii bine coapte
1 ardei
5 catei de usturoi
2 linguri de bulion
verdeata (eu am folosit leustean si telina)
sare si piper

Pregatiti carnea de pui – spalati si taiati aripioarele.
Rumeniti apoi carnea in tigaie adaugand ceapa si usturoiul.

Ostropel de pui

Adaugati apoi morcovul taiat cubulete

Ostropel de pui

si apoi ardeiul tocat

Ostropel de pui

si la final rosiile si bulionul. Lasati sa dea in clocot la foc mic si sa fiarba pana se ingroasa sosul.

Ostropel de pui

Intre timp fierbeti mamaliguta si asezati-o la racit in boluri.

Ostropel de pui

Pregatiti salata – eu am iesit in gradina si am cules cateva frunze proaspete.

Ostropel de pui

Cand carnea s-a fiert adaugati verdeata, mai lasati 5 minute sa patrunda aroma puternica a leusteanului si telinei si luati de pe foc.

Ostropel de pui

In farfurie rasturnati mamaliga din boluri si in jurul ei puneti ostropelul.

Ostropel de pui

Ostropel de pui