0
9

Omleta Parmentier

IMG_6848

Omleta Parmentier, desi foloseste ingrediente extrem de banale, este atat de gustoasa si de fina incat va recomand din start sa va apucati de ea in cantitati foarte mari pentru a ajunge la toata lumea! 🙂

IMG_6854

Ingrediente

600 gr cartofi
6 oua
7 linguri de unt
5 lg de lapte
sare si piper

Mai intai spalati bine cartofii cu o perie si apoi ii taiati rondele. Ii puneti intr-o tigaie si ii prajiti in unt pana devin aurii si crocanti.

IMG_6845

Intre timp bateti ouale cu lapte, sare si piper.

IMG_6844

Turnati ouale peste cartofi in tigaie si puteti alege daca le prajiti pur si simplu sau le amestecati. Eu am ales sa le amestec, luand din cand in cand tigaia de pe foc si folosindu-ma doar de caldura emanata de ea pentru a face omleta cat mai frageda si mai cremoasa.

IMG_6850

Se serveste cu frunze proaspete de salata.

IMG_6852

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply
    Silvia
    28/07/2010 at 17:06

    Excelent arata , imi place foarte mult !

  • Reply
    Ionela
    29/07/2010 at 09:23

    Si pe mine ma incanta! Ce zici, ar merge si cu dovlecel sau cu vanata?

  • Reply
    ama
    31/07/2010 at 06:06

    @Silvia – si noua ne-a placut fff mult! 🙂

    @Ionela – ar merge 🙂 doar ca ambele lasa apa si atunci iti recomand sa le faci la caserola, ca aici http://amainbucatarie.blogspot.com/2010/03/omleta-italiana-cu-zucchini-si.html

  • Reply
    Anonim
    10/09/2010 at 16:22

    Va spun eu cu ce ar merge ! Cu vin alb, la pahar , rece , baut separat.
    Ma apuc imediat de amindoua; si de omleta si de vin.
    Mersi pentru idee.
    Leugen

  • Reply
    Mada
    04/01/2011 at 15:53

    Am incercat-o in week-end, este DELICIOASA 🙂

  • Reply
    ama
    05/01/2011 at 07:16

    @Mada – imi pare tare bine ca ti-a placut! 😉

  • Reply
    Alina
    21/04/2011 at 06:50

    am vazut eu bine sau cartofii sunt cu coaja? e musai sa fie cartofi noi sau si cei cu coaja tare merg? in cazul in care nu sunt cartofi noi trebuie curatati de coaja, asa-i?

    multumesc mult:) si multumesc pentru multele retete de aici, te-am descoperit de curand si in fiecare zi "navighez" pe aici, parca am devenit putin dependenta de blogul tau:)

  • Reply
    ama
    21/04/2011 at 12:04

    Alina iti multumesc mult si ma bucur ca iti place blogul meu 🙂
    daca nu ai cartofi noi, trebuie cuatata coaja. spor la gatit! 🙂

  • Reply
    Bianca
    24/10/2011 at 12:45

    Asta aduce a tortilla doar ca acolo cartofii trebuie taiati marunt.
    Pupici

  • Leave a Reply