IMG_6848

Omleta Parmentier, desi foloseste ingrediente extrem de banale, este atat de gustoasa si de fina incat va recomand din start sa va apucati de ea in cantitati foarte mari pentru a ajunge la toata lumea! 🙂

IMG_6854

Ingrediente

600 gr cartofi
6 oua
7 linguri de unt
5 lg de lapte
sare si piper

Mai intai spalati bine cartofii cu o perie si apoi ii taiati rondele. Ii puneti intr-o tigaie si ii prajiti in unt pana devin aurii si crocanti.

IMG_6845

Intre timp bateti ouale cu lapte, sare si piper.

IMG_6844

Turnati ouale peste cartofi in tigaie si puteti alege daca le prajiti pur si simplu sau le amestecati. Eu am ales sa le amestec, luand din cand in cand tigaia de pe foc si folosindu-ma doar de caldura emanata de ea pentru a face omleta cat mai frageda si mai cremoasa.

IMG_6850

Se serveste cu frunze proaspete de salata.

IMG_6852


9 Comments

Silvia · 28/07/2010 la 17:06

Excelent arata , imi place foarte mult !

Ionela · 29/07/2010 la 09:23

Si pe mine ma incanta! Ce zici, ar merge si cu dovlecel sau cu vanata?

ama · 31/07/2010 la 06:06

@Silvia – si noua ne-a placut fff mult! 🙂

@Ionela – ar merge 🙂 doar ca ambele lasa apa si atunci iti recomand sa le faci la caserola, ca aici http://amainbucatarie.blogspot.com/2010/03/omleta-italiana-cu-zucchini-si.html

Anonim · 10/09/2010 la 16:22

Va spun eu cu ce ar merge ! Cu vin alb, la pahar , rece , baut separat.
Ma apuc imediat de amindoua; si de omleta si de vin.
Mersi pentru idee.
Leugen

Mada · 04/01/2011 la 15:53

Am incercat-o in week-end, este DELICIOASA 🙂

ama · 05/01/2011 la 07:16

@Mada – imi pare tare bine ca ti-a placut! 😉

Alina · 21/04/2011 la 06:50

am vazut eu bine sau cartofii sunt cu coaja? e musai sa fie cartofi noi sau si cei cu coaja tare merg? in cazul in care nu sunt cartofi noi trebuie curatati de coaja, asa-i?

multumesc mult:) si multumesc pentru multele retete de aici, te-am descoperit de curand si in fiecare zi "navighez" pe aici, parca am devenit putin dependenta de blogul tau:)

ama · 21/04/2011 la 12:04

Alina iti multumesc mult si ma bucur ca iti place blogul meu 🙂
daca nu ai cartofi noi, trebuie cuatata coaja. spor la gatit! 🙂

Bianca · 24/10/2011 la 12:45

Asta aduce a tortilla doar ca acolo cartofii trebuie taiati marunt.
Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Supa de peste cu lapte de cocos

Am doi copii care ar manca zi-lumina doar supa de pui cu taitei. Banuiesc (sper!) ca sunt multi la fel. De aceea incerc din cand in cand sa ies din zona de confort si sa Citește mai mult…

Uncategorized

5 produse “must-have” din trusa de machiaj a unei mame

  Dragile mele mame, va cred ca sunteti obosite. Si eu sunt, de obicei nu am timp la dispozitie pentru mine si consider o zi norocoasa cand pot sa imi fac toate tabieturile de dimineata Citește mai mult…

Uncategorized

Experiment cu sclipici – cum explicam copiilor de ce e important sa se spele pe maini +Concurs

Una din cele mai frecvente fraze pe care le rostesc zi de zi de cand sunt mama este: “Spala-te pe maini!”, cu variatiunile: “Te-ai spalat pe maini?”, “Sigur? Cu sapun?”, “Ia sa vad mainile”, si Citește mai mult…