0
10 In Uncategorized

Omleta in crusta de malai

IMG_6704

Am descoperit cu ceva timp in urma pe Le Blogue Piquant o idee de omleta care m-a cucerit inca dinainte de a o fi gustat. Si cu prima ocazie am pus-o in aplicare si recunosc si eu ca, in ceea ce priveste omletele, aceasta versiune probabil este omleta ajunsa la perfectiune! 🙂

Ingrediente

3 oua
un pic de lapte
sare, piper
ulei
1-2 linguri de malai
ceapa verde
caciotta/cheddar/cascaval (ce aveti in casa)

IMG_6691

Mai intai se bat ouale cu lapte, sare si piper.

Apoi se presara malaiul peste ulei incins in tigaie si se lasa putin pana incepe sa rumeneasca.

IMG_6696

Peste se toarna ouale si cand incep sa se inchege se adauga branza si ceapa verde.

Se mai tine pe foc pana incepe sa se topeasca branza…

IMG_6700

se scoate din tigaie si se serveste impaturita.

IMG_6701
IMG_6707

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Le Blog Piquant
    04/07/2011 at 10:22

    Ma bucur ca ti-a placut! Nu-i asa ca e za best?
    Mi-ai facut pofta de o portie 😀

  • Reply
    Ralu
    04/07/2011 at 12:31

    Bun, foarte bun :D. Trebuie incercata musai si trebuie azi. M-a cucerit la prima vedere, abea astept sa vad cum ma cucereste la prima gustare :))

  • Reply
    ama
    05/07/2011 at 06:05

    @Le Blog Piquant – the very best! :)) mi-am facut si eu pofta cu o portie! e un pic addictive omleta asta 😀

    @Ralu sper sa iti placa si tie mult d etot! 🙂

  • Reply
    catkitchen
    05/07/2011 at 06:47

    superrrrr!!! trebuie incercata clar !!

  • Reply
    ama
    06/07/2011 at 07:01

    @Catkitchen neaparat;)

  • Reply
    Kadia
    30/05/2013 at 08:29

    wow! Arata senzational! Ouale le pui intregi sau le bati inainte? Parca vad cateva zone de albus sau e cascavalul?

  • Reply
    ama
    31/05/2013 at 12:57

    Kadia da, le bat si ce se vede e cascavalul topit 🙂

  • Reply
    Ideile saptamanii – meniu, curatenie si inspiratie
    06/09/2015 at 13:45

    […] 1 Omleta in crusta de malai […]

  • Reply
    Andreea
    09/09/2015 at 11:59

    Am facut si eu aseara omleta..dar nu prea mi-a iesit…malaiul parca s-a cam ars si nu am putut sa-l asez uniform ca in poza…unde am gresit?

    • Reply
      amanicolae
      09/09/2015 at 19:13

      Eu pot doar sa ma dau cu parerea. E posibil ca ai tinut malaiul prea mult sau ai pus o cantitate prea mare de ou pentru tava ta. Si atunci, nu numai ca nu s-a facut bine omleta, dar pana s-a facut, s-a ars si malaiul de pe fund.

    Leave a Reply