omleta cu branza de capra si spanac

 

 

Aceasta reteta este una dintre preferatele mele pentru micul dejun. Aceasta si orezul prajit cu ou. Amandoua pornesc de la acelasi principiu: refolosirea resturilor de la cina. In acest caz, cartofii.
Acest mic dejun il pregatesc de obicei cand in ziua precedenta avem la cina salata de cartofi (cu ceapa) si imi raman cativa, prea putini pentru o portie, dar chiar si asa, pacat de ei sa fie irositi. Atunci, in dimineata urmatoare, ii prajesc in ulei (stiu, stiu, prajitul nu e bun, dar zau de imi pasa in acest context! 🙂 ) si pun peste ei o omleta delicioasa cu branza de capra si un spanac sotat usor si rapid cu usturoi.

 

 

omleta cu branza de capra si spanac

Ingrediente

Daca nu aveti cartofi ramasi de la ca cina 🙂
1-2 cartofi fierti si taiati cubulete
putin ulei

2 oua
2 linguri branza de capra (telemea)
optional: pratrunjel, chives

2 maini de spanac
1 catel de usturoi

Prajiti cartofii in ulei, cat sa ii rumeniti usor. Ii scurgeti bine de ulei si ii puneti in farfurie.

Pregatiti rapid papara, amestecand ouale cu branza de capra sfaramitata (sa se topeasca mai bine) si adaugati la final verdeata.
Puneti ouale peste cartofi.

Iar la final, in tigaia incinsa, sotati rapid, pentru 1-2 minute, frunzele de spanac peste care ati pus usturoiul dat pe razatoare/zdrobit.

Pare mult, dar toate merg foarte rapid. 🙂

Pofta mare!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Friptura de pui la cuptor cu legume

Acum cateva zile, am primit un colet surpriza de la Edenia. In el am gasit un set din frumoasele farfurii din reclama si o invitatie de a arata cat de bine se poate manca acasa. Citește mai mult…

Retete

Friptura de pui cu arome de toamna

O friptura de pui simplu de facut, potrivita zilelor de toamna (sau iarna). Sucul lasat de fructe va carameliza pielea puiului, iar untul si ierburile aromatice ii vor da savoare in plus. Ingrediente 1 pui Citește mai mult…

Retete

Melcisori cu masline, rosii uscate si mozzarela

  Reteta aceasta mi-a depasit orice asteptari! 🙂 E o combinatie atat de potrivita de arome, incat o tava mare de melcisori aproape ca s-a evaporat. I-am pregatit pentru o mica serbare la scoala si Citește mai mult…