omleta cu branza de capra si spanac

 

 

Aceasta reteta este una dintre preferatele mele pentru micul dejun. Aceasta si orezul prajit cu ou. Amandoua pornesc de la acelasi principiu: refolosirea resturilor de la cina. In acest caz, cartofii.
Acest mic dejun il pregatesc de obicei cand in ziua precedenta avem la cina salata de cartofi (cu ceapa) si imi raman cativa, prea putini pentru o portie, dar chiar si asa, pacat de ei sa fie irositi. Atunci, in dimineata urmatoare, ii prajesc in ulei (stiu, stiu, prajitul nu e bun, dar zau de imi pasa in acest context! ­čÖé ) si pun peste ei o omleta delicioasa cu branza de capra si un spanac sotat usor si rapid cu usturoi.

 

 

omleta cu branza de capra si spanac

Ingrediente

Daca nu aveti cartofi ramasi de la ca cina ­čÖé
1-2 cartofi fierti si taiati cubulete
putin ulei

2 oua
2 linguri branza de capra (telemea)
optional: pratrunjel, chives

2 maini de spanac
1 catel de usturoi

Prajiti cartofii in ulei, cat sa ii rumeniti usor. Ii scurgeti bine de ulei si ii puneti in farfurie.

Pregatiti rapid papara, amestecand ouale cu branza de capra sfaramitata (sa se topeasca mai bine) si adaugati la final verdeata.
Puneti ouale peste cartofi.

Iar la final, in tigaia incinsa, sotati rapid, pentru 1-2 minute, frunzele de spanac peste care ati pus usturoiul dat pe razatoare/zdrobit.

Pare mult, dar toate merg foarte rapid. ­čÖé

Pofta mare!


Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *