0
13

Muffins cu usturoi si parmezan



Ingrediente

500 gr de faina
drojdie
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 lingurita praf de usturoi
1/4 lingurita piper
apa
ulei
1 ou
100-150 gr parmezan


Pregatiti mai intai ingredientele.Dati pe razatoare branza si dizolvati drojdia cu apa calduta si zahar.

Amestecati restul de ingrediente uscate: faina, sare, piper, praf de usturoi.


Adaugati drojdia peste faina si amestecati treptat.


Adaugati si uleiul la aluat si amestecati bine. Lasati aluatul moale, dar aveti grija sa fie totusi elastic si sa nu se mai lipeasca de peretele vasului. Lasati la crescut, la caldura, aproximativ 10 minute.

Puneti aluatul in formele de muffin (puneti si hartiute daca aveti). Ungeti muffinul cu ou si presarati peste branza data pe razatoare.

Dati la cuptorul deja incins 30-40 de minute, pana se rumeneste apetisant.


You Might Also Like

13 Comments

  • Reply
    Elena Toma
    26/05/2010 at 21:02

    Frumoase si cred ca si foarte bune! Eu mai fac si cu verdeturi… Mi-ai dat o idee foarte buna pentru fiul meu la serviciu. Am venit cu un buchet de premii in dar. Asteapta cuminti sa fie primite.

  • Reply
    www.bucataria-sylviei.ro
    26/05/2010 at 21:04

    Excelente sunt ador briosele sarate in toate combinatile,, ale tale arata deosebit !!!

  • Reply
    ama
    27/05/2010 at 06:13

    @Elena – iti multumesc din suflet! 🙂

    @Sylvia – vai si ce bune au fost 😀

  • Reply
    Laura
    27/05/2010 at 09:29

    Mi le-am notat si eu. Pregatesc meniul pentru ziua mea si o sa fac aceste briose la aperitiv. Arata foarte bine!

  • Reply
    yafa
    27/05/2010 at 14:45

    Cred ca sunt extraordinar de bune…de aratat arata mortal. Pupicei

  • Reply
    ama
    28/05/2010 at 06:45

    @Laura – La multi ani atunci! 😉 si eu ma pregatesc de ziua barbatului 😀

    @ yafa – taaaare bune 😀 si proaspete, cu parmezanul ala putin crocant….o nebunie! 😀

  • Reply
    Anonim
    28/06/2010 at 19:11

    daca nu te superi care sunt cantitatile pentru apa si ulei? k imi este frik sa incerc asa dupa ochi

  • Reply
    ama
    29/06/2010 at 07:01

    @Anonim – ulei pune cam o lingura si apa pune putin cate putin pana ajungi la un aluat de consistenta celui din imagine. Cantitatea de apa depinde mult si de tipul de faina, dar la muffins aluatul poate fi mai moale decat la paini pentru ca va creste in forme.

  • Reply
    tania
    17/01/2012 at 13:41

    Cum se pune al;uatul in forme, cu mana, cu lingura?

  • Reply
    ama
    17/01/2012 at 20:37

    Tania – cu lingura 😉

  • Reply
    Anonim
    02/02/2012 at 13:16

    cam cate bucati ies la cantitatile din reteta?

  • Reply
    ama
    05/02/2012 at 09:55

    mie mi-au iesit vreo 8

  • Reply
    Anonim
    29/12/2012 at 19:48

    frumos si gustos

  • Leave a Reply