Ingrediente

500 gr de faina
drojdie
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 lingurita praf de usturoi
1/4 lingurita piper
apa
ulei
1 ou
100-150 gr parmezan


Pregatiti mai intai ingredientele.Dati pe razatoare branza si dizolvati drojdia cu apa calduta si zahar.

Amestecati restul de ingrediente uscate: faina, sare, piper, praf de usturoi.


Adaugati drojdia peste faina si amestecati treptat.


Adaugati si uleiul la aluat si amestecati bine. Lasati aluatul moale, dar aveti grija sa fie totusi elastic si sa nu se mai lipeasca de peretele vasului. Lasati la crescut, la caldura, aproximativ 10 minute.

Puneti aluatul in formele de muffin (puneti si hartiute daca aveti). Ungeti muffinul cu ou si presarati peste branza data pe razatoare.

Dati la cuptorul deja incins 30-40 de minute, pana se rumeneste apetisant.



13 Comments

Elena Toma · 26/05/2010 la 21:02

Frumoase si cred ca si foarte bune! Eu mai fac si cu verdeturi… Mi-ai dat o idee foarte buna pentru fiul meu la serviciu. Am venit cu un buchet de premii in dar. Asteapta cuminti sa fie primite.

www.bucataria-sylviei.ro · 26/05/2010 la 21:04

Excelente sunt ador briosele sarate in toate combinatile,, ale tale arata deosebit !!!

ama · 27/05/2010 la 06:13

@Elena – iti multumesc din suflet! 🙂

@Sylvia – vai si ce bune au fost 😀

Laura · 27/05/2010 la 09:29

Mi le-am notat si eu. Pregatesc meniul pentru ziua mea si o sa fac aceste briose la aperitiv. Arata foarte bine!

yafa · 27/05/2010 la 14:45

Cred ca sunt extraordinar de bune…de aratat arata mortal. Pupicei

ama · 28/05/2010 la 06:45

@Laura – La multi ani atunci! 😉 si eu ma pregatesc de ziua barbatului 😀

@ yafa – taaaare bune 😀 si proaspete, cu parmezanul ala putin crocant….o nebunie! 😀

Anonim · 28/06/2010 la 19:11

daca nu te superi care sunt cantitatile pentru apa si ulei? k imi este frik sa incerc asa dupa ochi

ama · 29/06/2010 la 07:01

@Anonim – ulei pune cam o lingura si apa pune putin cate putin pana ajungi la un aluat de consistenta celui din imagine. Cantitatea de apa depinde mult si de tipul de faina, dar la muffins aluatul poate fi mai moale decat la paini pentru ca va creste in forme.

tania · 17/01/2012 la 13:41

Cum se pune al;uatul in forme, cu mana, cu lingura?

ama · 17/01/2012 la 20:37

Tania – cu lingura 😉

Anonim · 02/02/2012 la 13:16

cam cate bucati ies la cantitatile din reteta?

ama · 05/02/2012 la 09:55

mie mi-au iesit vreo 8

Anonim · 29/12/2012 la 19:48

frumos si gustos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Supa de peste cu lapte de cocos

Am doi copii care ar manca zi-lumina doar supa de pui cu taitei. Banuiesc (sper!) ca sunt multi la fel. De aceea incerc din cand in cand sa ies din zona de confort si sa Citește mai mult…

Uncategorized

5 produse “must-have” din trusa de machiaj a unei mame

  Dragile mele mame, va cred ca sunteti obosite. Si eu sunt, de obicei nu am timp la dispozitie pentru mine si consider o zi norocoasa cand pot sa imi fac toate tabieturile de dimineata Citește mai mult…

Uncategorized

Experiment cu sclipici – cum explicam copiilor de ce e important sa se spele pe maini +Concurs

Una din cele mai frecvente fraze pe care le rostesc zi de zi de cand sunt mama este: “Spala-te pe maini!”, cu variatiunile: “Te-ai spalat pe maini?”, “Sigur? Cu sapun?”, “Ia sa vad mainile”, si Citește mai mult…