Macul este, fara urma de indoiala, unul dintre ingredientele mele favorite cand vine vorba de prajituri. De aceea, un muffin cu mac era de ceva vreme pe lista mea.

Si cu lista mea de cumparaturi, am aruncat o privire pe vegis.ro, magazin cu produse naturale, m-am aprovizionat cu cele necesare si m-am apucat de indata de copt bunatati.

Ingrediente

360 gr de faina
1 lingura praf de copt
1 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare
150 gr unt
180 gr zahar
2 oua
300 gr lapte
esenta de migdale
1 lingura coaja de lamaie
2 linguri mac
100 gr migdale macinate

1. Se amesteca intr-un vas faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea.
2. Intr-un al doilea vas se pune untul cat mai moale si se bate cu zaharul si ouale adaugate treptat.
3. Cand se obtine o consistenta pufoasa se incorporeaza si macul, esenta de migdale, coaja de lamaie si apoi, treptat, laptele si amestecul de faina.
4. La final se adauga cam trei sferuri din migdalele macinate sau toata cantitatea daca nu mai doriti pentru decor.
5. Se toarna in forme de briose, se presara peste putine migdale si se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Din acest aluat mie mi-au iesit 17 briose.