Cand avem musafiri, mai ales cei care nu prea stiu obiceiurile casei, toti ridica uimiti din sprancene cand vad cu ce libertate se mananca inghetata la noi in casa. Inghetata la micul dejun, la pranz si la cina. Inghetata si la gustari. Doua inghetate una dupa alta. Inghetata e la liber.
Si e firesc sa fie asa., pentru ca pun in ele tot ce e mai bun + ingrediente pe care altfel nu le-ar manca niciodata copilul. Ca de exemplu, ghimbir crud.

inghetata de piersici si ghimbir

 

Ingrediente
4 piersici bine coapte
2 banane potrivite
aprox. jumatate de cm de ghimbir dat pe razatoare
2 lingurite de miere
optional – 1 iaurt mic

 

Toate ingredientele se paseaza si se pun in formele de inghetata.
Va puteti juca putin cu cantitatea de ghimbir, eventual sa o cresteti treptat, sa se obisnuiasca cel mic la gust cu ea.

De ce e sanatos ghimbirul? Cititi aici cateva motive.

De asemenea, iaurtul e optional si depinde de cat de zemoase sunt piersicile si de consistenta amesteculi. Eu am ales sa pun putin, mai ales ca fetita mea nu il mai mananca de la o vreme ca atare.

Gasiti AICI si alte combinatii delicioase si sanatoase pentru inghetate! 🙂

inghetate sanatoase


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Copii

Concurs – Carti de Craciun – pachet pentru copii de 6-7 ani

Ma bucur foarte mult sa gazduiesc o serie de trei concursuri cu pachete de carti pentru diferite grupe de varsta, oferite de Adina de la miculcititor.ro   Copiii mei adora cartile de la aceasta editura, Citește mai mult…

Retete

Saratele cu maia, ulei de masline si oregano

Ma gandeam zilele trecute la descoperirile anului 2017 – de la aplicatii pe telefon si pana la mancare. Iar descoperirea produselor de pe mediteranea.ro este cu siguranta undeva in top. Chiar daca in acest an Citește mai mult…

Retete

Chec cu portocala si ciocolata

    Ingrediente 3 oua praf de sare 150 gr zahar 200 gr faina + 2 linguri 1 plic praf de copt sucul de la o portocala 3 linguri de cacao + 3 linguri apa Citește mai mult…