0
7 In Uncategorized

Friptura provensala de pui cu cimbru si usturoi

IMG_6334

Ingrediente

1 pui intreg
sare/piper
2 frunzulite de dafin
2 lingurite de cimbru uscat
4-5 capatani de usturoi
200 ml vin alb
50 ml ulei

IMG_6337

Puiul spalat si curatat il frecati cu sare si piper si il asezati in tava.

Amestecati cimbrul, dafinul, uleiul si vinul si turnati-l in tava langa pui.
Adaugati si usturoiul – preferabil sa-l lasati in coaja. Fiind sezonul, eu am folosit de aceasta data usturoi verde (doar partea alba).

Dati la cuptor puiul la foc mic si cam la fiecare 20 de minute luati cu o lingura din sosul in care fierbe si stropiti-l.
La final dati focul tare pentru a-l rumeni si a-l face crocant.

Eu l-am servit cu cartofi noi naturi cu unt si patrunjel si o salata.

IMG_6332

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    Alina---Explora Cuisine
    08/06/2011 at 23:33

    De n-ar fi asa de torid afara, mai ca m-as pune si eu la facut de pui :)) arata superb, si cred ca aroma de la ierburile de Provence e divina!

  • Reply
    ama
    09/06/2011 at 06:14

    Pentru friptura asta merita sa induram putin cuptorul pornit ;))

  • Reply
    catkitchen
    09/06/2011 at 11:11

    si eu zic ca merita sa induram putin 😉 … arata super !!!!

  • Reply
    ama
    10/06/2011 at 06:02

    @Catkitchen mersi 🙂 trebuia sa fac poza la tava si dupa ce ne-am infruptat din el :)))

  • Reply
    catkitchen
    10/06/2011 at 07:32

    data viitoare faci si poza 😉

  • Reply
    Lucica
    02/01/2012 at 18:22

    Cred ca lipseste litrta R
    provensala de la Provence, nu?

  • Reply
    ama
    03/01/2012 at 07:46

    da, Lucica, am corectat 🙂 nici nu observasem. Multumesc 🙂

  • Leave a Reply