0
10 In Uncategorized

Friptura italiana de iepure

Vor urma vremuri grele pentru bucataria mea. Mai exact urmeaza mutari (da, la plural) si stiti ce inseamna asta: vasele in cutii, condimentele pierdute prin bagaje, timp mai putin pentru gatit.
Asadar sa aveti un pic de rabdare cu mine si daca toate decurg bine, sper ca de la primavara sa ma asez si eu intr-o noua bucatarie, in sfarsit spatioasa :). Pana atunci gatesc prin straini.

Dar sa trecem peste aceste aspecte si sa trecem la ce ne intereseaza: retete delicioase! 🙂

Am primit un iepuras proaspat si am cautat o reteta potrivita unui astfel de eveniment. Am gasit-o in Good Food si m-am pus de indata pe treaba.

Aveti nevoie de carne de iepure (stiati ca e cea mai sanatoasa carne? am aflat cu uimire ca nu contine deloc colesterol) pe care o ungeti cu putin ulei de masline si o condimentati cu 2-3 catei de usturoi taiati marunt, 1 lingurita de oregano, 4 linguri de patrunjel verde, sucul de la doua lamai si 300 ml de vin.
In reteta originala se recomanda si masline, dar eu am sarit peste acest aspect.
Se acopera si se da la cuptor. Eu l-am tinut destul de putin (un pic peste o jumatate de ora) pentru ca a fost carnea foarte frageda. Dar depinde ce iepure aveti.

L-am servit cu cartofi la cuptor. A fost o minunatie aromata 🙂

Si cu scuzele de rigoare pentru intarziere, va prezint si dragutul meu premiu primit de la Gustos.ro si Knorr 🙂 A ajuns cu destule aventuri la mine, dar ma bucur ca a ajuns intreg dupa ce a trecut prin mainile celor de la Posta Romana. De fapt le datorez multumiri celor de la Gustos.ro care l-au ambalat cu multa grija 😉

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Anda
    28/08/2009 at 21:30

    Uau, numai putin peste jumatate de ora? Eu gatesc iepure destul de des, dar de multe ori il si marinam inainte o zi, si il si fierbeam 2-5-10 minute inainte sa-l bag la cuptor, unde il tineam destul de mult, peste o ora… Dar na, asta am invatat de la altii, adevarul e ca n-am cautat pe internet decat atunci cand chiar nu stiam cum sa ma descurc. Oricum suna fain reteta. Dar cred ca totusi, jumatate de ora e prea putin pentru iepurii pe care-i aduce taica-miu [sunt destul de mari]

  • Reply
    ama
    29/08/2009 at 08:16

    @ Anda – depinde foarte mult de varsta iepurelui. Eu am avut acum un iepuras tinerel si a avut carnea incredibil de frageda.
    Am mai avut un iepure mai batranel care l-am facut tocanita si pe ala si eu l-am fiert multisor.

    reteta mi-a placut si mie foarte mult, mai ales ca deja nu mai stiam cum sa gatesc iepurii (creste unchiul meu si primesc periodic :))

  • Reply
    Vicky
    01/09/2009 at 11:38

    Esti o norocoasa, imprumuta-mi si mie unchiul cateva zile, friptura arata foarte bine, drept rasplata te astept cu premii noi la mine pe blog.

  • Reply
    Andreea
    01/09/2009 at 18:21

    Ama, unde gasesti tu iepure? as incerca sa gatesc si eu o data

  • Reply
    ama
    02/09/2009 at 07:31

    @Vicky – putem negocia cu el :))) multumesc de premii :*

    @Andreea – unchiul meu creste iepuri si imi trimite din cand in cand

  • Reply
    Azomiss
    13/09/2009 at 21:46

    facand abstractie de reteta, cu greu ce-i drept … mmm hmmm

    uite ceva pentru unchiul tau de la unchiul meu 🙂

    http://www.iepuri.info

  • Reply
    Retete de slabit
    23/09/2009 at 07:02

    Buna ziua,
    Nu am gasit pagina de contact, asa ca mi-am permis sa va trimit acest mail in vederea unei posibile colaborari.
    Site-ul dumneavoastra este pe acelasi domeniu de activitate ca si site-ul meu http://www.retete-slabit.net, deci o posibila colaborare ar avantaja ambele parti.
    Ofer link pe prima pagina catre site cu conditia ca si dumneavoastra sa faceti acelasi lucru, in cazul in care nu dori sa puneti link pe prima pagina a site-ului si aveti alta categorie unde aveti link-uri partenere astept sugestii pe mail: admin@retete-slabit.net sau tel. 0733999061
    Retete de slabit este cuvantul pentru care doresc link iar site-ul este http://www.retete-slabit.net sau puteti folosi urmatorul link:
    Retete de slabit
    Multumesc anticipat si astept raspuns in care sa includeti si link-ul pe care o sa il introduc catre pagina dumneavoastra daca sunteti de acord cu propunerea de mai sus.

    Cu respect,
    Bradu Stefan.

  • Reply
    VertAnge
    01/10/2009 at 17:36

    Saracul iepuras…:)

  • Reply
    Retete de slabit
    03/10/2009 at 21:59

    Buna ziua,
    Nu am gasit pagina de contact asa ca va trimit acest comentariu in vederea unei posibile colaborari.
    Site-ul dumneavoastra este pe acelasi domeniu de activitate ca si site-ul meu http://www.retete-slabit.net, deci o posibila colaborare ar avantaja ambele parti.
    Ofer link pe prima pagina catre site cu conditia ca si dumneavoastra sa faceti acelasi lucru, in cazul in care nu dori sa puneti link pe prima pagina a site-ului si aveti alta categorie unde aveti link-uri partenere astept sugestii pe mail: admin@retete-slabit.net sau tel. 0733999061
    Retete de slabit este cuvantul pentru care doresc link iar site-ul este
    http://www.retete-slabit.net sau puteti folosi urmatorul link:
    Retete de slabit

    Multumesc anticipat si astept raspuns in care sa includeti si link-ul pe care o sa il introduc catre pagina dumneavoastra daca sunteti de acord cu propunerea de mai sus.

    Cu respect,
    Bradu Stefan.

  • Reply
    Shari
    10/10/2009 at 10:47

    imi place ce ai gatit! Bravo!

  • Leave a Reply