0
0 In Retete

Friptura de pui la cuptor cu legume

Acum cateva zile, am primit un colet surpriza de la Edenia. In el am gasit un set din frumoasele farfurii din reclama si o invitatie de a arata cat de bine se poate manca acasa.

Am acceptat aceasta provocare pentru ca mesajul ei (si al campaniei) rezoneaza mult cu ceea ce cred si eu: poti manca foarte bine si acasa si nu, chiar nu e nevoie sa stai toata ziua in bucatarie! Cu acest gand am si ales sa va prezint ceea ce am pregatit eu pentru o cina din timpul saptamanii. O cina pentru pregatirea careia am avut de nevoie de foarte putin timp si carea fost colorata si delicioasa si – mai presus de toate – a fost motivul unei vesele mese in familie.






Si voi aveti ocazia sa castigati premii oferite de Edenia in aceasta campanie. Cititi detaliile aici.

 

Ingrediente

***pentru aceasta reteta am folosit produsele din gama Edenia*

 

Pentru friptura
1 pui intreg (condimentat cu sare, piper, boia)
1/2 punga morcovi baby carrot congelati
1/2 punga broccoli congelat
1/2 punga conopida congelata

Pentru orez
1 cana de orez
1/2 cana de porumb congelat
1/2 rodie
patrunjel verde

Puiul spalat si curatat, l-am condimentat cu sare, piper si boia si am masa bine condimentele in carne. I-am legat picioarele cu ata si am intors aripile. L-am asezat pe spate – cu pieptul in sus – in tava. L-am pus la cuptor la foc mare, pana a inceput sa se gateasca, dar inca nu s-a rumenit.
Am adaugat apoi in tava legumele congelate: morcov, broccoli si conopida si am dat totul la cuptor, la foc mic. Pe parcurs, din cand in cand, am deschis usa cuptorului, am inclinat tava si am adunat cu o lingura din sosul format si am pus peste pui.






Intre timp, am pregatit orezul in tigaie. Eu calesc putin orezul, pana cand bobul prinde o culoare alba mata si incepe sa emane un miros dulceag. Apoi am stins cu apa si am adaugat si boabele de porumb congelat.
Cand s-a fiert, am adaugat boabele de rodie si patrunjelul verde tocat.

 

….si gata! 🙂

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply