Acum cateva zile, am primit un colet surpriza de la Edenia. In el am gasit un set din frumoasele farfurii din reclama si o invitatie de a arata cat de bine se poate manca acasa.

Am acceptat aceasta provocare pentru ca mesajul ei (si al campaniei) rezoneaza mult cu ceea ce cred si eu: poti manca foarte bine si acasa si nu, chiar nu e nevoie sa stai toata ziua in bucatarie! Cu acest gand am si ales sa va prezint ceea ce am pregatit eu pentru o cina din timpul saptamanii. O cina pentru pregatirea careia am avut de nevoie de foarte putin timp si carea fost colorata si delicioasa si – mai presus de toate – a fost motivul unei vesele mese in familie.






Si voi aveti ocazia sa castigati premii oferite de Edenia in aceasta campanie. Cititi detaliile aici.

 

Ingrediente

***pentru aceasta reteta am folosit produsele din gama Edenia*

 

Pentru friptura
1 pui intreg (condimentat cu sare, piper, boia)
1/2 punga morcovi baby carrot congelati
1/2 punga broccoli congelat
1/2 punga conopida congelata

Pentru orez
1 cana de orez
1/2 cana de porumb congelat
1/2 rodie
patrunjel verde

Puiul spalat si curatat, l-am condimentat cu sare, piper si boia si am masa bine condimentele in carne. I-am legat picioarele cu ata si am intors aripile. L-am asezat pe spate – cu pieptul in sus – in tava. L-am pus la cuptor la foc mare, pana a inceput sa se gateasca, dar inca nu s-a rumenit.
Am adaugat apoi in tava legumele congelate: morcov, broccoli si conopida si am dat totul la cuptor, la foc mic. Pe parcurs, din cand in cand, am deschis usa cuptorului, am inclinat tava si am adunat cu o lingura din sosul format si am pus peste pui.






Intre timp, am pregatit orezul in tigaie. Eu calesc putin orezul, pana cand bobul prinde o culoare alba mata si incepe sa emane un miros dulceag. Apoi am stins cu apa si am adaugat si boabele de porumb congelat.
Cand s-a fiert, am adaugat boabele de rodie si patrunjelul verde tocat.

 

….si gata! 🙂

Pofta buna!