Reteta aceasta a luat nastere datorita unui piept de pui ramas de la friptura de ieri. Dar, la fel de bine, puteti praji special putin piept de pui – merita cu varf si indesat!

friptura de pui cu mamaliga, ou si sos de prune

 

Ingrediente 
1 piept de pui (fie ramas de la friptura, fie prajit proaspat, caz in care adaugati si cateva condimente simple si de baza)
mamaliga (pregatiti cantitatea dorita)

cate 1 ou/portie (noi am avut 3 portii)

 

Ingrediente pentru sos: 
1 kg de prune

5 frunze de salvie
5 catei de usturoi
1 feliuta de ghimbir
100 gr zahar
2 lingurite sare
50 gr otet de mere

 

friptura de pui cu mamaliga, ou si sos de prune

Pregatiti mai intai sosul: intr-o cratita puneti prunele fara samburi si zaharul. Cand a inceput sa dea in clocot, adaugati si restul ingredientelor. Fierbeti putin si pasati bine cu blenderul (vertical). Lasati la racit.

Cand serviti masa, rupeti pieptul de pui in fasii si asezati-l in farfurie, in jurul mamaligii. Acoperiti mamaliga cu un ou moale si adaugati sosul dupa gust. La noi s-a folosit mult! 🙂

 

friptura de pui cu mamaliga, ou si sos de prune


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Pasta de fasole cu rosii uscate la soare

Am fost racita in ultima saptamana, iar cand am o viroza – oricat de usoara – imi pierd aproape complet simtul mirosului si gustului. Dupa ce toata saptamana am ars cam tot ce am pus Citește mai mult…

Retete

Mic-dejun cu avocado, ou si ciuperci

Recunosc ca dimineata mancam pe fuga. Eu raman doar cu cafeaua, pregatind pe toata lumea pentru o noua zi. Dar dupa ce toate se linistesc, pregatesc cate un mic dejun tarziu care sa ne bucure Citește mai mult…

Retete

Supa de peste cu lapte de cocos

Am doi copii care ar manca zi-lumina doar supa de pui cu taitei. Banuiesc (sper!) ca sunt multi la fel. De aceea incerc din cand in cand sa ies din zona de confort si sa Citește mai mult…