Reteta aceasta a luat nastere datorita unui piept de pui ramas de la friptura de ieri. Dar, la fel de bine, puteti praji special putin piept de pui – merita cu varf si indesat!

friptura de pui cu mamaliga, ou si sos de prune

 

Ingrediente 
1 piept de pui (fie ramas de la friptura, fie prajit proaspat, caz in care adaugati si cateva condimente simple si de baza)
mamaliga (pregatiti cantitatea dorita)

cate 1 ou/portie (noi am avut 3 portii)

 

Ingrediente pentru sos: 
1 kg de prune

5 frunze de salvie
5 catei de usturoi
1 feliuta de ghimbir
100 gr zahar
2 lingurite sare
50 gr otet de mere

 

friptura de pui cu mamaliga, ou si sos de prune

Pregatiti mai intai sosul: intr-o cratita puneti prunele fara samburi si zaharul. Cand a inceput sa dea in clocot, adaugati si restul ingredientelor. Fierbeti putin si pasati bine cu blenderul (vertical). Lasati la racit.

Cand serviti masa, rupeti pieptul de pui in fasii si asezati-l in farfurie, in jurul mamaligii. Acoperiti mamaliga cu un ou moale si adaugati sosul dupa gust. La noi s-a folosit mult! 🙂

 

friptura de pui cu mamaliga, ou si sos de prune


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Saratele cu maia, ulei de masline si oregano

Ma gandeam zilele trecute la descoperirile anului 2017 – de la aplicatii pe telefon si pana la mancare. Iar descoperirea produselor de pe mediteranea.ro este cu siguranta undeva in top. Chiar daca in acest an Citește mai mult…

Retete

Chec cu portocala si ciocolata

    Ingrediente 3 oua praf de sare 150 gr zahar 200 gr faina + 2 linguri 1 plic praf de copt sucul de la o portocala 3 linguri de cacao + 3 linguri apa Citește mai mult…

Retete

Crema dulce cu spirulina

Azi vreau sa va arat un preparat simplu, o idee de cum puteti si voi sa va adaugati in meniul zilnic super-alimente. Vreau sa va incurajez sa va folositi imaginatia cand va preparati gustari si Citește mai mult…