0
13 In Uncategorized

Desert usor cu mascarpone, ananas si cocos

IMG_4123

Prajitura aceasta am improvizat-o intr-o zi cand aveam nevoie de ceva dulce foarte repede, fara sa ma fi pregatit inainte si fara sa ies la cumparaturi. Si atunci, dupa ce m-am uitat 10 minute in dulapiorul cu provizii, am alcatuit acest desert usor (chiar de vara), foarte aromat si rapid de facut!

IMG_4098

Ingrediente

1 punga piscoturi
1 cutie Mascarpone de la Lactitalia
1 conserva de ananas
5-6 linguri cu varf nuca de cocos
3-4 linguri de zahar pudra
esenta de vanilie
nuca macinata

IMG_4128

Mai intai am scurs ananasul si am pus piscoturile sa absoarba sucul ramas. Am tocat ananasul cubulete si l-am pus deoparte.

IMG_4089

Am batut bine cu mixerul mascarpone cu zaharul, esenta de vanilie si nuca de cocos pana s-a transformat intr-o pasta tare.

IMG_4099

Apoi am amestecat cubuletele de ananas (le mai scurgeti de eventuala zeama lasata intre timp) cu lingura de lemn, pana le-am integrat bine in crema.

IMG_4103

Am intins un strat de piscoturi cu zeama de ananas si peste el un rand de crema.

A urmat inca un rand de piscoturi, restul de crema si deasupra am presarat nuca macinata.

IMG_4106

Se serveste dupa ce a stat putin la rece.

IMG_4118


You Might Also Like

13 Comments

  • Reply
    Ligi
    08/03/2011 at 15:02

    Arata foarte delicioasa! Am o intrebare: de unde procuri produsele lactitalia? La ce magazin, supermarket se gasesc. Merci

  • Reply
    Ligi
    08/03/2011 at 15:05

    Arata foarte delicios! De unde procuri produsele lactitalia? La ce magazin, supermarket se gasesc aceste produse? Merci

  • Reply
    Anonim
    09/03/2011 at 03:39

    Wow, mi se pare excelenta combinatia. Multzumesc pentru idee.Am s-o incerc cu prima ocazie !!!

  • Reply
    Anonim
    09/03/2011 at 03:40

    Wow, mi se pare excelenta combinatia. Multzumesc pentru idee.Am s-o incerc cu prima ocazie !!!

  • Reply
    Anonim
    09/03/2011 at 03:56

    Conserva de ananas mica (400 g) sau mare (800 g)?

  • Reply
    ama
    09/03/2011 at 06:47

    @Ligi – depinde unde locuiesti! 🙂 In Timisoara se gaseste in Real, Auchan, Nova Tim si in restul tarii doar in Metro.

    @Anonim – ma bucur ca iti place 🙂

    @Anonim – conserva de 400 gr 🙂

  • Reply
    Delicioasa
    10/03/2011 at 17:23

    Ador combinatiile de mascarpone si fructe. Un desert delicios, Ama <3

  • Reply
    ama
    11/03/2011 at 11:47

    @Delicioasa – si mie imi place tare mult! as amesteca toate fructele cu mascarpone 😀 te pup!

  • Reply
    Anonim
    09/04/2011 at 13:32

    imi spuneti si mie cat costa cutia de mascarpone si daca chiar trebuie 400 g,pentru o portie maricica?

  • Reply
    ama
    10/04/2011 at 09:05

    Pretul difera in functie de produs si da, ptr o tava mare trebuie macar o cutie.

  • Reply
    hitllerista
    10/04/2011 at 18:35

    gata.. am facut-o 😀 e in frigider. nu am gasit mascarpone ca in reteta ci alta firma, tot italiana. maine e gata de papat:)

  • Reply
    Anonim
    01/05/2014 at 11:47

    cred ca este delicioasa, eu as vrea sa o incerc cu compot de piersici sau pere, sunt la fel de gustoase si le putem pune felie cu felie apoi pune crema peste ele, ca sa nu se striveasca daca le amestecam in crema pur si simplu…zic si eu 😉 iubesc retele tale simple si gustoase!

  • Reply
    Ideile saptamanii - meniu, curatenie si inspiratie - Ama Nicolae
    28/07/2015 at 14:04

    […] Tarta cu ciocolata si ricotta 2. Desert usor cu mascarpone, ananas si nuca 3. Clatite simple 4. Briose cu […]

  • Leave a Reply