0
1 In Uncategorized

Depresia de toamna si o reteta cu iepure aromat

Articol scris Loredana Stefan, CHHC, consilier reeducare alimentara.

O data cu toamna apar si gandurile negre.
Tonusul scade, dam vina pe vreme pentru lipsa de energie, vrem sa dormim mai mult dimineata si sa ne culcam mai devreme seara. Nu mai vorbesc de senzatia ciudata de frig de care nu putem scapa, orice-ar fi.

In astfel de moment organismul nostru se zbate sa se adapteze la noile conditii de toamna si sa te tina si pe linia de plutire.

Slow cooker rabbit stew

 Toamna, cel mai des, corpul este extenuat dupa nebuniile verii : nopti lungi, zile cu excese, mancare de concediu etc.
Daca cumva iti vine si vreo idée de dieta miraculoasa de tipul: azi nu mananc nimic, beau doar o cafea si mananc struguri, déjà corpul nostru se enerveaza si vrea sa demisioneze.

In perioada de preaviz insa, ai ocazia sa il recompensezi cu tratatia potrivita si cu siguranta o sa il convingi sa se razgandeasca si sa iti mai acorde o sansa.
Ce zici?


  
Nu subestima hrana! 
Ceea ce alegi sa pui in farfurie are puterea sa iti schimbe dispozitia. Simptom dupa simptom vor disparea treptat. Nu te astepta la minuni, dupa un sezon intreg de abuzuri, corpul are nevoie sa fie convins ca te-ai dat pe brazda si ca de acum incolo il vei trata cu atentia cuvenita.
Pana la urma, e singurul corp pe care il ai, nu-i asa?

Pentru astazi Ama si cu mine va propunem o reteta care ne va incalzi si ne va face sa ne simtim mai bine.

Iepure cu prune uscate in slow cooker si salata de frunze verzi cu nuci 

Ingrediente pentru iepure: bucati de iepure, ceapa, morcovi, unt sau orice tip de grasime, cimbru,zeama de oase, prune, usturoi
Ingrediente pentru salata: Frunze verzi, nuci, zeama de lamaie sau citrice, ulei de masline, sare

Bucatile de iepure se vor rumeni in tigaie, apoi totul se rastoarna in slow cooker si se tine timp de 5-6 ore la viteza minima.Pentru un plus de savoare, o capatana de usturoi, necuratata, se taie in jumatate, se unge cu cu ulei pe partea taiata si se da in cuptorul incins mediu (pe o foaie de copt) timp de 40 minute.
Usturoiul se stoarce apoi din camasa protectoare si carnea se unge cu pasta dulce si aromata.

In cazul in care nu aveti slow cooker si cuptorul isi face treaba.

Slow cooker rabbit stew

Superputerile acestei retete 
 Carnea de iepure si prunele uscate contin cantitati importante dintr-un aminoacid esential, care se numeste triptofan. In procesul de asimilare o parte din triptofan este utilizat pentru productia de serotonina – hormonul fericirii. In completare, acidul folic din frunzele verzi si acizii grasi esentiali din nuci vor aduce un plus de culoare si savoare preparatului alaturi de o doza de buna dispozitie.

Pofta buna!

   Citeste toate articolele scrise de Loredana aici

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Porc mexican cu mamaliga | Ama Nicolae
    12/07/2015 at 06:22

    […]  Iepure cu prune […]

  • Leave a Reply