Am descoperit untul de arahide destul de tarziu, dupa ce l-am cunoscut pe sotul meu, care era mare consumator de unt de arahide la micul dejun. Apoi a inceput sa imi placa si mie si am inceput sa il folosesc tot mai des si in retete.Imi place mult cum se comporta untul de arahide in prajituri, creme si inghetata, dar aceste cookies au iesit absolut divine! Si au fost rontaite imediat! 🙂


Ingrediente 
200 gr faina
1 lingurita praf de copt
100 gr zahar
120 gr de unt
1 ou
esenta de vanilie
150 gr unt de arahide
100 gr bucatele de ciocolata

Intr-un vas incapator, bateti bine untul cu zaharul si oul. Adaugati si esenta de vanilie, apoi incorporati incet faina, pe care ati amestecat-o in prealabil cu praful de copt.
Dupa ce s-a format aluatul, adaugati si untul de arahide si aveti grija sa fie bine incorporat in aluat. Apoi, renuntati la mixer si amestecati cu grija in aluat si ciocolata, cu o lingura de lemn sau o spatula.

Acoperiti vasul si lasati-l la frigider pentru o ora.

Incingeti cuptorul, apoi scoateti aluatul si puneti mici bilute intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Dati la cuptor, la foc mare, pana se rumenesc.
Scoateti-le si lasati-le sa se raceasca pe un mic gratar, inainte de a le depozita intr-un recipient inchis.