Colectia de carti pe care Natalia o tine aranjata in suportul de la masuta ei. Se joaca si mananca privindu-le. De mai multe ori pe zi le aranjeaza si le pune in ordine. Le potriveste colt la colt cu manutele ei mici, le aseaza cu atentie in coltul mesei si apoi ia cate una sa o rasfoiasca. 
Auzisem de colectia de carticele Pixi deja de ceva vreme. Citeam pe grupuri de mame ca ar fi carti care cuceresc copiii, cu grafica si povesti frumoase. Dar, spre rusinea mea, am cam ignorat recomandarile pana cand am primit un pachetel cu aceste carti.

Ce cred ca e esential de punctat in legatura cu aceste carti:

1. Formatul
Sunt mici si subtirele, fiind astfel perfecte pentru mainile maruntele. Acesta a fost si primul lucru care a atras-o pe Natalia la ele, pentru ca si le putea ea aranja si le putea manui cu usurinta.
Un bonus important aici – din punctul meu de vedere, ca parinte – este ca aceste carti sunt ideale pentru calatorii, caci adesea am carat in zadar carti dupa mine, ele erau prea mari pentru a fi rasfoite pe genunchii copilului sau prea grele.

2. Foile 
Foile sunt de calitate foarte buna. Toate sunt lucioase si puternice, nu se rup cu usurinta. Natalia a mai indoit la ele, dar isi recapata forma foarte usor. 
In plus, sunt bine legate si nu lipite. Subliniez acest aspect, pentru ca am avut si colectia de carticele Peppa (in engleza), in acelasi format, dar cu foi cartonate si lipite….ei bine, cartile mai exista doar ca pagini rupte sau desprinse 🙁 
3. Grafica
Acesta este punctul meu preferat, pentru ca ador desenele colectiei. Sunt atat de frumoase, de blande, de pastelate. Chiar si pentru mine a fost o placere sa rasfoiesc si sa citesc aceste carti! 
4. Povestile
Povestile sunt frumoase si pline de invataminte. Poate deja cunoasteti povestea Stelele de aur, scrisa de Fratii Grimm, o poveste cu o succesiune de fapte bune, rasplatite la final (de curand am aflat ca cei mici adora povestile cu succesiune de evenimente), dar pe mine m-a impresionat in mod deosebit povestea din cartea Cel mai bun pirat din lume, cu un baietel-pirat care se temea de toate. Si daca jumatate de carte se enumera de ce se temea capitanul nostru mic (de inaltimi, de pesti, de intuneric, de furtuna etc), povestea continua neasteptat: 

„Cliff se temea mai tot timpul. Dar era inteligent. 

Putea sa descopere comori acolo unde nimeni nu banuia ca ar exista.” 

Da, pentru copii aceasta intorsatura si intreaga succesiune de calitati ale lui Cliff, enumerate in continuarea povestii, pot fi o lectie importanta despre teama, curaj si bunatate. Dar va marturisesc ca citind aceasta fraza, aceasta poveste, si eu am cazut pe ganduri in ceea ce priveste felul in care ne privim si noi – ca parinti – copiii. Poate ne impiedicam prea mult de ceea ce ei nu fac si nu vedem felul extraordinar in care ei percep viata si comorile pe care fiecare din ei le descopera, mai ales acolo unde noi nu le mai vedem. 
Sa imi iertati paranteza filozofica, dar tocmai de aceea recomand aceste carti. Pentru ca si mie mi-au dat de gandit, si in mine au trezit sentimente pozitive, prin cuvinte si imagini. 
5. Deja am comandat alte numere ale colectiei si nu ma las pana nu o sa avem colectia completa. Pentru ca este una din acele colectii. Si regret ca nu este mai cunoscuta si mai populara. 
Si sper ca v-am convins si pe voi sa le cautati si sa le cumparati. 
O carticica a colectiei costa undeva intre 2 si 5 lei (cele de 5 lei sunt in format putintel mai mare) si le gasiti pe toate pe site-ul editurii All in colectia Galaxia Copiilor.