0
15 In Uncategorized

Cartofi la cuptor cu boia, chimen si usturoi

IMG_3540

Dintre toate retetele de cartofi la cuptor (si nu am incercat putine!) aceasta mi s-a parut de departe cea mai delicioasa!

Ingrediente

6 cartofi mari
1 lingurita boia
1 lingurita chimen
putin ulei

2 lg patrunjel fin tocat
1 lingura suc de lamaie
2 catei de usturoi
sare si piper

Cartofii curatati, spalati si taiati ii puneti intr-un vas si presarati peste ei boiaua, chimenul si ii stropiti cu putin ulei. Amestecati bine sa se acopere fiecare cartof si apoi ii intindeti intr-un singur strat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

IMG_3499

Ii dati la cuptor la flacara medie – mare si ii intoarceti cand vedeti ca incep sa se rumeneasca.

IMG_3521

Cand s-au facut cartofii ii scoateti si pregatiti sosul de usturoi.

Amestecati intr-un vas larg (in care sa incapa cartofii) sucul de lamaie, patrunjelul, usturoiul dat pe razatoarea fina, sarea si piperul. Adaugati cartofii (cu uleiul ramas in tava) si amestecati usor sa nu se sfarme.

Serviti cu o friptura simpla si garantez ca veti face senzatie! 😉

IMG_3527

You Might Also Like

15 Comments

  • Reply
    ioanastef
    17/02/2011 at 08:30

    arată minunat, jur! 😀
    thanks for the recipe 🙂

  • Reply
    Carmen
    17/02/2011 at 10:38

    arata superb! si mie imi plac mult cartofii la cuptor, cu prima ocazie o sa incerc bunatatea asta 🙂

  • Reply
    Giulia
    17/02/2011 at 19:04

    Buna Ama, trebuie sa incerc reteta ta neaparat in weekendul asta, pare de-a dreptul delicioasa. Felicitari pentru blog.

  • Reply
    Anonim
    18/02/2011 at 02:56

    Punem chimionul intreg sau macinat?

  • Reply
    ama
    18/02/2011 at 08:12

    @Ioana – cu mare drag 🙂 sper sa iti placa cel putin la fel de mult ca mie 😀

    @Carmen sa imi spui cum ti se par 😉

    @Giulia – multumesc mult 🙂 sper sa iti placa si tie cartofiorii astia 🙂

    @Anonim – eu l-am pus intreg

  • Reply
    Iulia
    18/02/2011 at 10:18

    Arata deliciosi! Mi-ai facut o pofta de mor!!!

  • Reply
    Mihaela
    18/02/2011 at 11:56

    Sunt excelenti, cam asa ii prepar si eu, doar ca mai adaug si chilii ca sa usture, dar asta tine de gusturi.

  • Reply
    janet
    18/02/2011 at 18:45

    Ce culoare super au!Cred ca sant si gustosi!
    O seara buna!

  • Reply
    Antzu'
    19/02/2011 at 17:19

    ce deliciosi arata

  • Reply
    ama
    20/02/2011 at 09:38

    ma bucur mult ca va plac! 😉

  • Reply
    carolina
    10/11/2011 at 15:47

    arata superb…dar oare de ce la mine nu se prea rumenesc cartofii, oare sa fie cauza ca e cuptor electric?

  • Reply
    ama
    11/11/2011 at 22:11

    Carolina nu cred ca are importanta tipul cuptoului, cattemperatura de coacere. Incearca sa te joci un pic cu temperaturile – de ex sa dai un pic mai tare spre sfarsit

  • Reply
    Laurita mommy, wife, woman :)
    09/12/2011 at 14:39

    azi am facut si eu..deliciosi..mersi ama de reteta:)

  • Reply
    ama
    10/12/2011 at 11:11

    Ma bucur ca ti-au placut :*

  • Reply
    Meniul Saptamanii - 6 martie - Ama Nicolae
    04/03/2017 at 12:32

    […] cartofi la cuptor cu boia si chimen […]

  • Leave a Reply