0
7 In Uncategorized

Budinca de ovaz cu mere


Budinca mea este de fapt o versiune a traditionalului porridge, cu un timp indelungat de gatire. Diferenta e ca de aceasta data eu l-am pregatit in slow cooker, dar se poate face la fel de bine si pe aragaz, la foc foarte mic si scazand timpul de fierbere la mai putin de jumatate.

 

 
Ingrediente 
o cana si jumatate de fulgi de ovaz
1 lingura de iaurt
4 cani de apa (folosit aceasi cana ca la ovaz)
1/4 lingurita sare
2 linguri unt sau ulei de cocos
4 mere curatate si taiate cubulete
esenta de vanilie
scortisoara

Am pus toate ingredientele in vasul slow cookerului – e un vas ceramic – si le-am lasat la fiert in jur de 6 ore.
In acest timp fulgii de ovaz s-au transformat intr-o pasta moale si pufoasa, care a prins cu usurinta forma vaselor in care am turnat-o.
Din cantitatiile date mai sus, noi am mancat 3 mic-dejunuri! Puteti servi alaturi si alte fructe, dulceata sau sos de fructe si sa indulciti aditional cu mere.
Este delicios, Natalia l-a adorat pur si simplu si sigur voi mai face.

Jucaus si simpatic suport mov pentru masa, de la Harmony Handmade

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    lorenamarchis
    04/03/2014 at 15:43

    Oare cu ce as putea inlocui iaurtul pentru ca reteta sa fie de post?

  • Reply
    ama
    04/03/2014 at 16:25

    putina zeama de lamaie 🙂

  • Reply
    ama
    04/03/2014 at 16:25

    putina zeama de lamaie 🙂

  • Reply
    remorca
    09/03/2014 at 10:41

    arata foarte bine si cred ca a fost delicioasa

  • Reply
    Florentina Țilea
    25/03/2014 at 19:10

    6 ore la fiert????

  • Reply
    ama
    25/03/2014 at 19:37

    in slow cooker!!!!

    lasand la o parte semnele excesive de punctuatie, explic in reteta si cate ore e nevoie ptr aragaz

  • Reply
    Haine bebelusi, copii
    21/06/2014 at 14:50

    Delicioasa 🙂

  • Leave a Reply