Budinca mea este de fapt o versiune a traditionalului porridge, cu un timp indelungat de gatire. Diferenta e ca de aceasta data eu l-am pregatit in slow cooker, dar se poate face la fel de bine si pe aragaz, la foc foarte mic si scazand timpul de fierbere la mai putin de jumatate.

 

 
Ingrediente 
o cana si jumatate de fulgi de ovaz
1 lingura de iaurt
4 cani de apa (folosit aceasi cana ca la ovaz)
1/4 lingurita sare
2 linguri unt sau ulei de cocos
4 mere curatate si taiate cubulete
esenta de vanilie
scortisoara

Am pus toate ingredientele in vasul slow cookerului – e un vas ceramic – si le-am lasat la fiert in jur de 6 ore.
In acest timp fulgii de ovaz s-au transformat intr-o pasta moale si pufoasa, care a prins cu usurinta forma vaselor in care am turnat-o.
Din cantitatiile date mai sus, noi am mancat 3 mic-dejunuri! Puteti servi alaturi si alte fructe, dulceata sau sos de fructe si sa indulciti aditional cu mere.
Este delicios, Natalia l-a adorat pur si simplu si sigur voi mai face.

Jucaus si simpatic suport mov pentru masa, de la Harmony Handmade