Budinca mea este de fapt o versiune a traditionalului porridge, cu un timp indelungat de gatire. Diferenta e ca de aceasta data eu l-am pregatit in slow cooker, dar se poate face la fel de bine si pe aragaz, la foc foarte mic si scazand timpul de fierbere la mai putin de jumatate.
Ingrediente
o cana si jumatate de fulgi de ovaz
1 lingura de iaurt
4 cani de apa (folosit aceasi cana ca la ovaz)
1/4 lingurita sare
2 linguri unt sau ulei de cocos
4 mere curatate si taiate cubulete
esenta de vanilie
scortisoara
Am pus toate ingredientele in vasul slow cookerului – e un vas ceramic – si le-am lasat la fiert in jur de 6 ore.
In acest timp fulgii de ovaz s-au transformat intr-o pasta moale si pufoasa, care a prins cu usurinta forma vaselor in care am turnat-o.
Din cantitatiile date mai sus, noi am mancat 3 mic-dejunuri! Puteti servi alaturi si alte fructe, dulceata sau sos de fructe si sa indulciti aditional cu mere.
Este delicios, Natalia l-a adorat pur si simplu si sigur voi mai face.
Jucaus si simpatic suport mov pentru masa, de la Harmony Handmade
Oare cu ce as putea inlocui iaurtul pentru ca reteta sa fie de post?
putina zeama de lamaie 🙂
putina zeama de lamaie 🙂
arata foarte bine si cred ca a fost delicioasa
6 ore la fiert????
in slow cooker!!!!
lasand la o parte semnele excesive de punctuatie, explic in reteta si cate ore e nevoie ptr aragaz
Delicioasa 🙂