Varza de Bruxelles cu bacon si merisoare
Nu imi place Varza de Bruxelles. Dar stiu cat este de sanatoasa si am facut efortul constient sa o includ in alimentatie si sa invat sa o gatesc astfel incat sa o mancam. Iar aceasta combinatie a fost de departe preferata mea si am mancat cu mare placere aceste mici verze.
Varza de Bruxelles cu bacon si merisoare
Ingrediente
400 gr de Varza de Bruxelles (eu am folosit congelata)
2 linguri de ulei
1/4 lingurita de sare
4 felii de bacon
1 ceasca de merisoare uscate
1 ceasca de nuci pecan (le-am luat de aici)
Incepeti prin a pune o cana de apa la fiert. Cand da in clocot, turnati apa peste merisoare si le lasati la inmuiat pentru 15-20 de minute si apoi le scurgeti bine.
Amestecati varza de Bruxelles cu uleiul si sarea. Puneti-o intr-o tava si bagati-o la cuptorul incins pentru aproximativ 30 de minute. Cam din 10 in 10 minute verificati-le si intoarceti-le de pe o parte pe alta. Le scoateti cand sunt rumenite si gatite bine.
Daca vreti, puteti sa le taiati in jumatati cand s-au inmuiat sau daca folositi Varza de Bruxelles proaspata.
Intre timp, puneti si baconul in o tava la cuptor pana cand este crocant.
Dupa ce scoateti varza din cuptor, puneti putin si nuca pecan la copt, cat sa se rumeneasca usor.
La final, amestecati toate ingredientele impreuna si serviti cat este calda.