Am presarat zilele pana la Craciun cu tot soiul de activitati. In paralel cu calendarul de advent format din carti, avem programate si diverse activitati pentru a intra cat mai bine in atmosfera sarbatorilor.
Si pentru azi am avut programata o repetitie generala cu turta dulce.
Eu am ales sa fac reteta asta cu Natalia (2 ani si 8 luni), iar decorarea ii apartine ei 🙂 Un adult sau un copil mai mare le poate face mai aratoase.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ingrediente
350 gr faina
1 lingurita bicarbonat
2 lingurite pudra ghimbir
1 lingurita scortisoara
125 gr unt
100 gr zahar
1 ou
5 linguri de melasa
Pentru decor: susan, nuci macinate, fulgi de migdale, stafide, fructe confiate, ciocolata, inimioare de zahar, nuca de cocos
Faina se amesteca cu bicarbonatul, ghimbirul, scortisoara si se framanta cu untul moale, pana se fac mici cocoloase. Se adauga oul, zaharul si melasa si se framanta de mana pana se obtine un aluat lipicios si omogen.
Se acopera vasul si se lasa 15 minute la rece.
Apoi se intinde si se decupeaza cu forme de biscuiti. Se orneaza dupa preferinte si se coc la cuptor la 180 de grade.
Bicarbonat de sodiu sau de amoniu???
de sodiu 😉
Cu ce se poate inlocui melasa?
Cu miere se poate inlocui melasa, asa am gasit eu pe net 🙂