Un tortulet facut fortat pentru ca imi era mila de un panettone primit cadou si de care nu vroia sa se atinga nimeni. Atunci am hotarat sa-l imbrac in haine de sarbatoare.
Am taiat panettone in 3 felii si le-am umplut cu o crema de portocale.
Crema de portocale
50 gr unt
1 galbenus
praf de sare
2 lingurite suc de lamaie
50 grame suc de portocale
coaja rasa de lamaie si portocala
zahar – dupa gust (eu mereu aleg un pic mai putin dulce)
Amestecati bine si energic crema pana obtineti un amestec cremos si intindeti pe feliile taiate de panettone.
La final am topit o tableta de ciocolata alba si am imbracat tortuletul. Am ornat tortul cu bucatele de ciocolata si coaja de portocala scoase dintr-un sirop de portocale home-made.
Ahaaa! Acuma înţeleg ce-i cu tortuleţul. Oricum twist-ul tău e minunat şi o să-l ţin minte că şi la mine în casă mai apare câte unul de-ăsta de care nu se atinge nimeni.
Vrei sa gatesti o mancare traditionala si nu sti de unde sa incepi? Pentru a te ajuta, am conceput cartea electronica “Gateste romaneste” care te invata sa gatesti rapid si simplu peste 800 de retete culinare traditionale. Cartea prezinta deasemenea norme si sfaturi indispensabile oricarei gospodine. Afla mai multe pe http://www.gateste.com
Ce frumos l-ai decorat, arata de revista!
@Cartitoiu' – da, eu cred ca e singura sansa de a-l salva :)))
@Lucian P – am sa ma uit 🙂
@ Laura – multumesc mult 🙂
Eu nu inteleg cum vine asta cu panettone de care nu se atinge nimeni…Noi nu suntem consumatori de cozonac dar panettone dispare imediat atunci cand primim de undeva. :))
In orice caz…crema de portocale mi se pare divina!
[…] TorturiTort cu mascarponeTort de ciocolata cu fructe de padureTort de ciocolata cu mascarpone si capsuniTort de inghetata cu unt de arahideTort DariaTortulet cappucinoTortulet panettone cu crema de portocale […]