Un tort usor, plin de culoare si de fructe, tortul tropical cu ananas si cocos se face cu un blat zemos cu morcovi si ananas si se umple cu o crema aromata de nuca de cocos. Toate combinate dau un amestec perfect pentru un desert ideal pentru zilele de vara.
Ingrediente
250 gr ananas tocat cubulete de la Sun Food
2 morcovi mari, dati pe razatoare
320 gr faina
1 lingura praf de copt
1 lingura rasa bicarbonat de sodiu
1 lingurita sare
1 lingura scortisoara
230 gr unt
250 gr zahar
4 oua
esenta de vanilie
120 ml lapte la temperatura camerei
Pentru crema:
500 gr branza dulce
230 gr unt
60 ml smantana
esenta de vanilie
300 gr zahar pudra
75 gr fulgi de cocos
Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
Pregatiti doua tavi rotunde de 24 cm si tapetati-le cu hartie de copt sau ungeti-le cu unt.
Tocati ananasul si scurgeti-l bine. Dati pe razatoare morcovul.
Amestecati intr-un vas faina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea si scortisoara.
Intr-un alt vas, bateti bine untul cu zaharul, pana devine cremos. Adaugati apoi ouale, vanilia si la final jumatate din cantitatea de faina si jumatate din cantitatea de lapte. Adaugati apoi intreaga cantitate de faina si restul de lapte.
Incorporati usor, amestecand cu o lingura de lemn, morcovii si ananasul.
Turnati aluatul in tavi si coaceti 40-45 de minute. Lasati sa se raceasca in tavi pentru 15 minute, apoi lasati sa se raceasca complet inainte sa le taiati pe jumatate.
Pentru crema:
Mixati untul pana devine cremos, adaugati smantana, vanilia si la final branza, adaugata treptat. Incepeti sa adaugati incet si zaharul, avand grija sa nu bateti prea tare crema si sa se taie.
Umpleti feliile de aluat cu crema si lasati peste noapte la rece (preferabil).