Pentru ca deja s-a incalzit vremea afara si ideea de a tine cuptorul pornit minute in sir este un gand care te face sa renunti la placerea unui desert pregatit in casa, va propun o reteta de tortulet de inghetata cu unt de arahide cu care sigur veti face senzatie.
Ingrediente
300 gr biscuiti
7 linguri de zahar
3 linguri de cacao
3 albusuri
200 gr lapte
150 gr unt de arahide
esenta de vanilie sau de migdale
200 gr mascarpone de la Lactitalia
200 gr frisca
alune
ciocolata (amaruie)
Incepeti prin a faramita biscuitii. Puteti folosi ca mine biscuiti normali la care sa adaugati cacao si veti obtine un aluat „pestrit” sau sa folositi direct biscuiti cu cacao pentru o culoare uniforma.
Amestecati biscuitii cu cacao si 3 linguri de zahar.
Adaugati cele 3 albusuri batute usor – amestecati bine si cu rabdare, pana se umezeste intreaga compozitie.
Puneti aluatul de biscuiti intr-o tava de copt (26 cm) unsa cu ulei, intindeti uniform, gauriti pe alocuri cu furculita si dati la cuptorul incins pentru 10-15 minute. Scoateti si lasati sa se raceasca.
Intr-un vas incalziti laptele, adaugati restul de 4 linguri de zahar si amestecati pana se dizolva zaharul. Luati de pe foc si dizolvati in lapte cald untul de arahide. Adaugati esenta de vanilie sau de migdale. Lasati sa se raceasca.
In alt vas bateti mascarpone 2-3 minute pana se intareste.
Adaugati frisca si bateti in continuare. Cand s-a intarit compozitia, adaugati laptele cu unt de arahide si omogenizati.
Turnati compozitia peste biscuiti si puneti la congelator pentru cateva ore – 5-8 ore.
Decorati cu alune (chiar si sarate) si bucati de ciocolata amaruie rasa.
Inainte de a servi scoateti tortul din congelator si tineti-l in frigider cam o ora.
wooow , imi place combinatia … cred ca a fost delicios !!!
foarte gustos! la noi creed ca va deveni desertul verii 😀
il voiincerca si eu! neaparat 🙂
Super idee, Ama! Cu siguranta pustii mei "obsedati" de peanut butter vor fi incantati.
O zi frumoasa
xoxo
si eu l-am facut pentru un obsedat de peanut butter ;)) succesul e garantat 🙂
te pup
este geniala ideea asta (si realizarea – arata f bine in poza), pacat ca are foarte multe calorii si grasime 🙁
@Judit din cand in cand putem sa ne rasfatam si cu putina grasime 🙂
unde gasesc sa cumpar mascarpone??
visit my blog:
http://www.avondeea.wordpress.com
delicios,arata bine,buna reteta de vara
@Avondeea – in orice supermarket 🙂
@Ina multumesc 🙂
Am citit reteta ta pe reader's digest, din aceeasi dorinta de a manca (putin) mai sanatos si de a nu mai tine cuptorul pornit mai mult de 15 minute am decis s-o incerc. A iesit EX-TRA-OR-DI-NAR desi nu ma asteptam! Multumesc, voi reveni pe blogul tau.
Am folosit PB de casa (arahide prajite si sarate date prin robot cu o lingurita de ulei de rapita sau mai putin) si a iesit fara probleme. (Mona)
Mona ma bucur nespus ca ti-a placut tortuletul! 🙂 Si eu mi-am propus sa fac unt de arahide casa. Pun pariu ca e delicios 🙂
[…] 1. Tort de inghetata cu unt de arahide […]