Pentru ca deja s-a incalzit vremea afara si ideea de a tine cuptorul pornit minute in sir este un gand care te face sa renunti la placerea unui desert pregatit in casa, va propun o reteta de tortulet de inghetata cu unt de arahide cu care sigur veti face senzatie.

Ingrediente

300 gr biscuiti
7 linguri de zahar
3 linguri de cacao
3 albusuri
200 gr lapte
150 gr unt de arahide
esenta de vanilie sau de migdale
200 gr mascarpone de la Lactitalia
200 gr frisca
alune
ciocolata (amaruie)

IMG_6418

Incepeti prin a faramita biscuitii. Puteti folosi ca mine biscuiti normali la care sa adaugati cacao si veti obtine un aluat „pestrit” sau sa folositi direct biscuiti cu cacao pentru o culoare uniforma.

IMG_6408

Amestecati biscuitii cu cacao si 3 linguri de zahar.

IMG_6412

Adaugati cele 3 albusuri batute usor – amestecati bine si cu rabdare, pana se umezeste intreaga compozitie.

IMG_6415

Puneti aluatul de biscuiti intr-o tava de copt (26 cm) unsa cu ulei, intindeti uniform, gauriti pe alocuri cu furculita si dati la cuptorul incins pentru 10-15 minute. Scoateti si lasati sa se raceasca.

Intr-un vas incalziti laptele, adaugati restul de 4 linguri de zahar si amestecati pana se dizolva zaharul. Luati de pe foc si dizolvati in lapte cald untul de arahide. Adaugati esenta de vanilie sau de migdale. Lasati sa se raceasca.

In alt vas bateti mascarpone 2-3 minute pana se intareste.

IMG_6419

Adaugati frisca si bateti in continuare. Cand s-a intarit compozitia, adaugati laptele cu unt de arahide si omogenizati.

IMG_6422

Turnati compozitia peste biscuiti si puneti la congelator pentru cateva ore – 5-8 ore.

Decorati cu alune (chiar si sarate) si bucati de ciocolata amaruie rasa.

Frozen peanut butter cake

Inainte de a servi scoateti tortul din congelator si tineti-l in frigider cam o ora.

Frozen peanut butter cake
Frozen peanut butter cake


*sursa