Acest tortulet este pentru toti cei care vor ceva elegant si de efect, dar nu vor sa piarda ore intregi de munca si de pregatiri. In plus este atat de usor si de delicat, nu are nimic din „greutatea” torturilor pline de creme.

Din punctul meu de vedere mi-a placut in mod deosebit contrastul puternic intre aluat si crema, diferenta mare de gust intre blat si finetea cremei de mascapone.


Ingrediente

aluatul

200 grame unt foarte moale
1 lingurita praf de copt
85 grame de cacao
140 grame de faina
200 grame de zahar
4 oua

crema

500 grame Mascarpone
85 grame zahar pudra
cateva lingurite de cafea tare

ciocolata pentru decorat

Blatul se pregateste foarte simplu: amestecati faina cu praful de copt, dupa care adaugati toate celelalte ingrediente si amestecati bine. La final amestecati 2-3 minute foarte energic. Aluatul obtinut il turnati intr-o forma unsa cu putin unt si dati la cuptorul incins in prealabil.
Mentionez ca aluatul nu este traditionalul pandispan, ci se urmareste un aluat cu textura de burete.


Cand blatul este bine copt (testati cu scobitoarea in mijloc), lasati-l sa se raceasca si apoi scoateti blatul din forma. Eu una l-am copt intr-un vas de yena pentru ca forma mea de tort era prea mare.


Daca blatul s-a racit bine, taiati-l pe jumatate.

Pregatiti crema: amestecati mascarpone cu zaharul si cafeaua. Amestecati energic si nu va descurajati daca crema pare mai moale, ea va sta foarte bine pe tort.

Intindeti jumatate pe crema in partea de mijloc a tortului, lasand marginile mai libere astfel incat sa se intinda acolo crema cand ii puneti capacul.

Restul cremei se intinde la suprafata tortului. Intindeti cu lingura pentru ca urmarim sa lasam cateva urme. Decorati cu ciocolata si daca e sezonul si cu capsuni.