A trecut mai bine de o luna de cand am preparat acest tortulet, de ziua sotului meu. Pentru ca lui ii place tare mult cocosul, am decis ca acesta sa fie vedeta acestui desert.
Inainte sa va dau ingredientele, trebuie sa va spun ca blatul are o textura densa si catifelata, nu este pufos precum un pandispan.

Desi este prima oara cand pregatesc un asemenea blat, noua ne-a placut tare mult si tortul a disparut cu repeziciune din farfurie.

Ingrediente 

240 gr de faina alba

1/2 lingurita praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

1 lingurita sare

100 gr fulgi de cocos

2 oua

200 gr ulei de cocos (acesta) 

220 ml lapte

1 lingurita esenta de vanilie

150 gr zahar

Pentru crema

500 gr de crema de branza

200 gr smantana de frisca

2 linguri de miere

Pentru decor

chips-uri de cocos

fructe proaspete

Amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Puneti deoparte.
Intr-un alt vas, bateti ouale cu zaharul si cand acestea devin cremoase, incepeti sa adaugati ulei de cocos (care trebuie sa fie cat mai moale). Incorporati alternativ faina si laptele, adaugati apoi extractul de vanilie si fulgii de cocos.

Turnati amestecul intr-o forma rotunda – eu am folosit una cu diamtrul de 22 cm si puneti-l in cuptorul incins.
Dupa 45-55 de minute ar trebui sa fie gata, dar faceti testul cu scobitoarea pentru a va asigura ca este copt bine si in mijloc.

Scoateti-l si lasati-l la racit pe un suport de sarma.

Pentru crema bateti bine cu mixerul ingredientele. Impartiti crema in doua. Taiati si tortul in doua cand s-a racit si intindeti jumatate de crema pe prima bucata. Acoperiti cu a doua bucata si acoperiti-l cu crema. Decorati cu chips-uri de cocos rumeniti in tigaie si fructe.