Am descoperit de curand tofu si am inceput sa explorez diferite forme in care il pot gati. Am descoperit aceasta reteta si desi am adaptat-o la ingredientele pe care le aveam si eu in casa, a iesit delicioasa si sigur o voi mai repeta.
Ingrediente
300 gr de tofu simplu
1 ou
sare si piper
2-3 maini de tortilla chips (eu am avut simpli, dar puteti pune si picanti daca doriti)
Am scos tofu din saramura si l-am taiat pe jumatate pe orizontala. Am invelit ambele jumatati in cate un prosop de bucatarie curat si absorbant si le-am pus sub o oala in care am pus aprox 2 litri de apa. Scopul este sa scoateti umezeala in surplus din tofu. Tineti asa tofu pentru minim 30 de minute.
Am scos tofu din prosoapele de hartie si le-am taiat cubulete.
Am sfaramitat tortilla chips cu sucitorul. Si apoi am batut bine oul si l-am condimentat cu putina sare si piper (luati in calcul si condimentele de pe tortilla chips).
Am trecut fiecare bucatica de tofu prin ou si apoi prin tortilla chips sfaramitat.
Le-am asezat intr-o tava si le-am copt la cuptor la 190 de grade pentru aproximativ 25 de minute, iar pe la jumatatea acestei perioade le-am intors sa se coaca uniform.
Sunt foarte crocante si aromate, ideale de servit langa o salata.