0
7 In Uncategorized

Tocanita usoara de pui

IMG_3187

Aceasta reteta are la baza o tocanita traditionala din sud-estul SUA – Brunswick Stew. Am inceput sa gust tot mai mult tocanitele americane pentru ca imi place combinatia de ingrediente si faptul ca cer multe legume. Puteti de exemplu sa faceti o comparatie si cu Kentucky Burgoo – o tocana cu carne de porc de aceasta data.

Ingrediente

1 ardei rosu
1 ceapa
1/2 praz
2 lg faina
cateva pulpe de pui
2 lg pasta de tomate
cimbru
1/2 lg sos iute la alegere
1 conserva porumb
2-3 maini de mazare

Mai intai caliti usor in putin ulei ardeiul, ceapa si prazul.

IMG_3178

Adaugati putin si pulpele de pui si cand s-au albit putin presarati peste ele faina.

IMG_3180

Amestecati putin si stingeti cu apa, amestecand pentru a ingrosa sosul. Puneti apa pana acoperiti pulpele si lasati sa fiarba la foc mic. Adaugati mazarea, pasta de tomate, cimbrul, sosul iute si potriviti la gust cu sare.

* Sosul iute care il folosesc eu este si foarte sarat, asadar atentie sa nu sarati prea tare mancarea!

Spre final adaugati porumbul din conserva. daca folositi porumb congelat/proaspat il adaugati si pe el din timp la fiert.

E o mancare rapid de facut, foarte satioasa si usoara.

IMG_3193

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    OanaS
    08/02/2011 at 17:27

    Foarte buna! Cu mici modificari, in functie de gustul nostru 🙂

  • Reply
    ama
    09/02/2011 at 06:26

    @oana – modificarile astea sunt absolut necesare 🙂 ma bucur ca v-a placut! 😉

  • Reply
    Laura
    14/02/2011 at 07:45

    Ama, am facut si eu ieri, am urmat indicatiile la litera legii, doar ca am adaugat si putina supa de pui pe langa apa. A iesit demential de bun, sigur o s-o mai refac. Combinatia de legume este delicioasa, si Elizei i-a placut. Initial am crezut ca am scapat prea mult sos iute (am pus tabasco) si i-am scos repede cateva pulpe deoparte, dar m-am inselat. Gustul iute era doar vag, il simteai in cerul gurii dupa ce inghiteai. Excelenta reteta! Acum musai s-o incerc si pe cea de porc pe care n-am mai apucat s-o fac.

  • Reply
    ama
    15/02/2011 at 12:00

    Laura draga ma bucur mult ca v-a placut 🙂 mai ales Elizei 🙂 Sa o incerci si pe cea de porc. dupa cum ziceam, variantele astea americane mi se par muuuult mai usoare decat tocanitele noastre si au multe legume 🙂

  • Reply
    Stela
    31/01/2013 at 19:07

    Problema mea este ca nu prea sunt fan legume….am incercat totusi aceasta reteta si a fost o adevarata supriza: delicioasa!Ma bucur mult ca am descoperit-o,si sunt sigura ca va fi una din alternativele destul de des folosite in bucataria mea !

  • Reply
    ama
    02/02/2013 at 15:58

    Stela multumesc mult de comentariu! Tare ma bucur ca ti-a placut reteta 🙂

  • Reply
    Ideile saptamanii – meniu, curatenie si inspiratie
    06/09/2015 at 13:46

    […] 2 Tocanita usoara de pui […]

  • Leave a Reply