IMG_3187

Aceasta reteta are la baza o tocanita traditionala din sud-estul SUA – Brunswick Stew. Am inceput sa gust tot mai mult tocanitele americane pentru ca imi place combinatia de ingrediente si faptul ca cer multe legume. Puteti de exemplu sa faceti o comparatie si cu Kentucky Burgoo – o tocana cu carne de porc de aceasta data.

Ingrediente

1 ardei rosu
1 ceapa
1/2 praz
2 lg faina
cateva pulpe de pui
2 lg pasta de tomate
cimbru
1/2 lg sos iute la alegere
1 conserva porumb
2-3 maini de mazare

Mai intai caliti usor in putin ulei ardeiul, ceapa si prazul.

IMG_3178

Adaugati putin si pulpele de pui si cand s-au albit putin presarati peste ele faina.

IMG_3180

Amestecati putin si stingeti cu apa, amestecand pentru a ingrosa sosul. Puneti apa pana acoperiti pulpele si lasati sa fiarba la foc mic. Adaugati mazarea, pasta de tomate, cimbrul, sosul iute si potriviti la gust cu sare.

* Sosul iute care il folosesc eu este si foarte sarat, asadar atentie sa nu sarati prea tare mancarea!

Spre final adaugati porumbul din conserva. daca folositi porumb congelat/proaspat il adaugati si pe el din timp la fiert.

E o mancare rapid de facut, foarte satioasa si usoara.

IMG_3193