IMG_8157

Imi era pofta de ceva picant si cum aveam niste ardei iuti proaspat cumparati am decis sa le dau o intrebuintare nobila. Si iata ce a iesit!

IMG_8163

Ingrediente

aripioare de pui
1 ardei iute
2 ardei grasi
5 catei de usturoi
3 rosii
2 linguri de bulion
100 ml vin rosu
patrunjel verde
sare/piper
mamaliga

IMG_8149

Aripioarele spalate si taiate le caliti in ulei. Adaugati peste ele cateii de usturoi tocati si ardeii.

IMG_8151

Cand s-au calit adaugati rosiile si lasati la foc mic sa fiarba in zeama lasata de rosii.

Ardeiul iute il curatati (folositi manusi chirurgicale) si taiati-l fasii. Il adaugati in tocanita, dar va recomand sa il scoateti dupa o vreme in functie de cat de iute puteti consuma mancarea.

IMG_8154

Dupa ce mai fiert tocanita cam jumatate de ora adaugati 2 linguri de bulion si diluati cu vinul rosu. Lasati sa mai fiarba si la final adaugati patrunjelul.

IMG_8155

Intre timp fierbeti mamaliga si serviti tocanita pe mamaliguta sa aveti la ce apela pentru a potoli iuteala.