Imi era pofta de ceva picant si cum aveam niste ardei iuti proaspat cumparati am decis sa le dau o intrebuintare nobila. Si iata ce a iesit!
Ingrediente
aripioare de pui
1 ardei iute
2 ardei grasi
5 catei de usturoi
3 rosii
2 linguri de bulion
100 ml vin rosu
patrunjel verde
sare/piper
mamaliga
Aripioarele spalate si taiate le caliti in ulei. Adaugati peste ele cateii de usturoi tocati si ardeii.
Cand s-au calit adaugati rosiile si lasati la foc mic sa fiarba in zeama lasata de rosii.
Ardeiul iute il curatati (folositi manusi chirurgicale) si taiati-l fasii. Il adaugati in tocanita, dar va recomand sa il scoateti dupa o vreme in functie de cat de iute puteti consuma mancarea.
Dupa ce mai fiert tocanita cam jumatate de ora adaugati 2 linguri de bulion si diluati cu vinul rosu. Lasati sa mai fiarba si la final adaugati patrunjelul.
Intre timp fierbeti mamaliga si serviti tocanita pe mamaliguta sa aveti la ce apela pentru a potoli iuteala.
Tare bun! si de apetisant nu mai zic!Treci si pe la mine daca doresti!
@Andreea – multumesc de vizita si felicitari pentru blog! 🙂
Chiar nu stiam ce sa gasesc deseara: tocanita picanta de pui! Tatal meu imi gatea adesea astfel de tocanite, dar nu m-am incumetat sa fac singura pana acum. La cat de pofta imi e si cat de apetisanta e imaginea, nu se poate sa nu o fac! =P~
@Raluca sper ca a iesit bine tocanita 🙂
Buna Ama!Ti am descoperit blogul de nici o saptamana insa m a fascinat!Ai niste retete deosebite si la indemana oricui!Am facut cateva din retetele tale si toate au iesit deosebite si la aspect iar la gust nu mai zic!Azi am facut aceasta tocanita si a iesit extraordinara!As putea spune ca e o tocanita dulce-picanta,dulce de la ardeii grasi iar picanta de la cel iute evident!!O minunatie!Te pup si la cat mai multe retete!!
@Roxana-Aurelia iti multumesc mult de mesaj si ma bucur tare ca iti plac retetele mele. Te mai astept! 🙂 O zi frumoasa sa ai 🙂 Te pup!