Tocanita de inimi, pipote si ciuperci
O mancare simpla, fara pretentii, dar gustoasa, usor de pregatit si economica.
Mi-am propus sa gatesc mai des diferite organe interne de la animale. E si o mica provocare, atat din punct de vedere culinar (sa gasesc metodele potrivite de a le gati), dar si din punct de vedere financiar, pentru ca deseori aceste parti sunt mai putin cumparate si au pret mai scazut. Partea buna este ca ele deseori sunt si foarte sanatoase, deci e doar o chestiune de putin curaj, rabdare si imaginatie pentru a le include in meniu.

 

Ingrediente 
1 caserola de pipote si inimi de pui
1 ceapa
cativa catei de usturoi
5-6 ciuperci
1 lingurita de boia
1/2 lingurita piper
3 linguri de pasta de tomate
sare dupa gust
patrunjel verde
Paste, mamaliga, galuste etc. in functie de ce doriti



Pipotele si inimile le spal bine, apoi le iau bucatica cu bucatica si le tai, indepartez vene, pielite etc. Inimioarele mereu le tai si le verific de cheaguri de sange. Apoi le mai spal o data si le strecor bine de apa.
Intr-o oala sotez putin ceapa, apoi adaug pipotele si inimile curatate si taiate. Cand incep sa se gateasca, adaug boiaua si piperul si dupa ce mai sotez cateva minute, sting cu apa, pun capacul si las sa fiarba foarte incet.


Inimile si pipotele au nevoie de mai mult timp sa se gateasca decat carnea, asadar nu le grabiti. Cand au inceput sa se inmoaie, adaugati si ciupercile tocate si pasta de tomate. Lasati in continuare sa fiarba la foc mic, fara graba. E genul de mancare care e cu atat mai gustoasa cu cat i se da mai mult timp sa stea pe foc!

Cand si pipotele sunt moi, adaugati patrunjelul si apoi adaugati tocanita peste paste, langa mamaliga sau amestecati-o cu cateva galuste de faina.

Pofta mare!