0
15 In Uncategorized

Tocanita de fudulii de curcan

Later Edit: Imi cer scuze pentru disparitia pozelor. Din pacate a fost o defectiune pe Picasa (care a afectat doar 0,05% dintre membri) si pozele mele au avut de suferit.

We’re sorry for the trouble this may have caused. Although this issue only affected roughly 0.05% of Picasa Web Albums users, we want to assure you that we have treated this issue with the highest priority.

LE 2 – le-am recuperat 😀

Stiu ca aceasta reteta nu este pe gustul multor oameni. Tocmai de aceea ma refer acum cunoscatorilor, cei care apreciaza delicatetea fuduliilor.

Nu stiu daca dezgustul multora are o nuanta de teama psihologica, daca acest fel reprezinta si un tabu freudian pus in farfurie, dar daca ar fi sa ma intrebati pe mine cultura culinara este minunata tocmai prin diversitatea ei.

De aceasta data am ales sa fac fuduliile intr-o tocanita acrisoara.

Am calit o ceapa peste care am pus o lingurita de boia si am mai lasat cateva secunde la prajit. Am adaugat peste 2 rosii tocate marunt, cu tot cu zeama lasata si un ardei taiat fasii. Am condimentat cu sare si putin piper si am mai adaugat putina apa (cam jumatate de cana), lasand sa fiarba bine, sa prinda aroma.

Intre timp am spalat fuduliile intr-o strecuratoare si le-am oparat.

Le-am adaugat in tocanita data in clocot si le-am lasat sa fiarba maxim 10 minute. Se servesc fierbinti, cu mult sos.


You Might Also Like

15 Comments

  • Reply
    DiAnais
    18/06/2009 at 18:38

    Eu ma intreb de unde ai gasit sa cumperi asa delicatese? Nu cred ca am vazut vreodata pe piata!

  • Reply
    diamond
    18/06/2009 at 21:17

    io as manca fara prejudecati! stiu io ce zic!:d de unde ai cumparat asa ceva?

  • Reply
    ama
    19/06/2009 at 11:37

    nu le-am cumparat eu ci mi le-a trimis mami 🙂 sunt luate dintr-o macelarie din Petrosani. In Timisoara, de exemplu, nici eu nu am vazut.

  • Reply
    Anonim
    23/06/2009 at 17:01

    va spun eu unde sunt. in ungaria si sunt proaspete

  • Reply
    Anonim
    25/06/2009 at 18:51

    Gasiti in Auchan

  • Reply
    monica
    29/06/2009 at 11:36

    La Timisoara in p-ta Badea Cartan este un magazin care comercializeaza pe langa carne de curcan si fudulii.
    Se mai gaseste si untura de gasca

  • Reply
    monica
    29/06/2009 at 11:39

    La Timisoara in P-ta Badea Cartan
    este un magazin ce comercializeaza printre altele si fudulii de curcan
    (si tot ce reprezinta carne de curcan).Se gaseste si untura de gasca

  • Reply
    monica
    29/06/2009 at 11:39

    La Timisoara in P-ta Badea Cartan
    este un magazin ce comercializeaza printre altele si fudulii de curcan
    (si tot ce reprezinta carne de curcan).Se gaseste si untura de gasca

  • Reply
    ama
    29/06/2009 at 16:16

    va multumesc de informatii! 🙂
    @Monica – o sa merg si eu prin badea cartan sa cumpar. mersi 🙂

  • Reply
    LauraAdamache
    17/07/2009 at 09:49

    Ador pur si simplu fuduliile dar nu am mai mancat de ani buni din pacate. Fudulii de curcan nu am mancat niciodata dar cred ca sunt divine. Arata extraordinar de bine Ama draga!! Te pupic.

  • Reply
    ama
    18/07/2009 at 16:40

    @laura – neaparat sa le incerci cand le gasesti 🙂 te pup dulce :*

  • Reply
    Anonim
    19/06/2010 at 12:26

    am cumparat si eu astazi fudlii de curcan,sint delicioase,m-ai bune decit carnea de porc,si cred mai sanatoase.incercati si voi.eu am facut totul la gratar,si va spun ca sint fenomenale.

  • Reply
    ama
    20/06/2010 at 06:56

    data viitoare incerc si eu la gratar 🙂

  • Reply
    hot-coffee
    02/06/2011 at 06:56

    Am observat saptamanile acestea o cautare asidua pe Google pentru retetele pentru fuduliile de curcan, semn ca sunt, deh, foarte apreciate… 😉
    Poate am sa incerc si eu.

  • Reply
    ama
    03/06/2011 at 07:11

    stie lumea ce stie :))

  • Leave a Reply