0
1 In Uncategorized

Tocana rustica de porc cu taitei cu dovleac

Tocana rustica de porc cu taitei cu dovleac 

 Ingrediente 

500 gr carne de porc cuburi (eu am avut bucati de cotlet)
1 lingura untura
1 ceapa mare
2 morcovi mari
1 cana bulion
1/2 cana vin alb
1 lingurita boabe de piper
2 frunze de dafin
1/2 legatura de leustean

taitei cu dovleac (de la Taiteii Bunicii)

Incing untura intr-o tigaie si arunc in ea cuburile de carne de porc. Cand se rumenes si lasa la randul lor putina untura, adaug ceapa tocata si morcovii taiati cubulete maricele si calesc usor, cat sa fie ceapa sticloasa.
Sting cu vinul, acopar si las sa fiarba foarte incet pana se evapora complet vinul. La acest punct carnea este deja foarte frageda 🙂
Adaug bulionul, piperul, dafinul si mai las la fiert cam pana scade la jumatate si se mai ingroasa sosul.

Aproape de final, adaug leusteanul tocat.

Tocana s-a potrivit de minune cu taiteii cu dovleac de la bunica 🙂

Tocana rustica de porc

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Anonim
    14/02/2014 at 15:00

    e o idee pentru masa de duminica!

  • Leave a Reply