IMG_9213

 

Va marturisesc ca mie imi plac tocanitele de toate soiurile. Sunt un fan al sosurilor, imi place sa inmoi painea in zeama aromata si densa de carne, legume si condimente.
Si mai stiu ca sunt multi carcotasi care nu considera o tocanita mare lucru. Ba nici nu o considera demna de a incarca paginile unui blog. Eu nu sunt de acord!

O friptura cere maiestrie. Dar de ce respectam mai mult carnea marinata/condimentata decat carnea care isi atrage aroma din fierberea impreuna cu alte ingrediente atent alese?
O friptura este in fond doar o friptura. Totul depinde de carne.
Dar o tocanita este mult mai mult de atat si pacat de numele ei atat de banal si deconsiderat. O tocanita inseamna sa nimeresti atat de multe ingrediente, sa aproximezi corect timpii de fierbere al fiecarui ingredient si sa potrivesti perfect condimentele. Sa nu mai spun ca doua tocanite pot diferi fundamental daca schimbam doar un ingredient, doar un condiment.

Eh, ce ziceti? Mai ramane o tocanita un fapt banal?

IMG_9209
Ingrediente
400 gr ciuperci
200 gr pasta tomate (rosii proaspete daca faceti reteta vara)
2 morcovi
1 ceapa
1-2 cartofi
100 gr fasole verde
100 gr masline
3/4 lingurita cimbru
1/4 lingurite piper
2-3 bucati piept de pui
300 ml supa de pui
1/2 lingurita sare
Caliti usor ceapa si carnea de pui si stingeti cu supa.

Adaugati apoi restul ingredientelor (mai putin pasta de tomate) si lasati sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 1 ora. Inainte de final, adaugati pasta de tomate si mai lasati sa fiarba putin.

Serviti cu paste sau cu paine proaspata.