Intr-un scenariu ideal si bine gandit, ar fi grozav ca dormitorul sa aiba acces direct si la o toaleta – fara sa mai fie necesar sa treci printr-un hol sau sa tranversezi camera de zi in pijamale.
Iar cand vorbesc de un scenariu ideal, iau in calcul doua aspecte: 1. cel care a facut casa a gandit asta si 2. exista suficient spatiu pentru o astfel de baie.
Totusi, viata reala nu este un scenariu ideal. Si de cele mai multe ori casele au o baie la fiecare etaj, iar multe case si apartamente oricum nu dispun de prea mult spatiu. Totusi, cum ar fi daca…?
Initial ma gandeam ca este doar un moft, aplicabil hotelurilor de lux, unde o vana eleganta imbie la o baie relaxanta in fata semineului. Totusi, dupa ce am inceput sa caut mai multe idei pe acest subiect, am descoperit numeroase case unde o astfel de modificare a fost benefica atat din punct de vedere practic, cat si din punctul de vedere al spatiului castigat. Astfel incat, disparitia unui zid a ajutat la castigarea de spatiu, iar baia a putut fi delimitata prin diverse metode mult mai simple (si subtiri), precum paravane, usi glisante sau pereti de sticla. In cazul dormitoarelor mai spatioase, baia a putut fi amenajata intr-un colt ala acestora, uneori strans legata si de zona de dressing.
Prin urmare, daca aveti in plan amenajarea dormitorului si vreti sa aveti si voi toaleta cat mai aproape, poate va vor inspira ideile pe care le-am adunat si eu. Urmeaza sa decideti daca veti amenaja o baie complet functionala, care sa includa dus sau vana, montarea wc-ului si a bideului si chiuvete sau lasati doar un dus modern sau o vana eleganta in coltul camerei.
Imaginile de mai jos le-am ales mai ales pentru modul in care ajuta la economisirea spatiului. De exemplu, daca aveti deja o baie langa dormitor, prin eliminarea peretelui (daca aceste nu este unul de rezistenta), puteti economisi un spatiu pe care il puteti utiliza apoi in alt fel. Iar accesul direct din dormitor va poate fi extrem de comod. Materialele alese pot sa difere in functie de gradul de intimitate pe care vi-l doriti sau de intalatia prezenta intr-o astfel de baie. In cazul in care optati doar pentru chiuvete, cu sau fara dus sau vana, atunci despartirea incaperii in functie de utilitate poate fi extrem de simpla si de facila.
Sunt curioasa daca ati fost cazati undeva unde au existat asemenea combinatii sau daca voi v-ati amenajat casa astfel. Cum vi se pare? De ce ati opta pentru asa ceva si, desigur, de ce nu ati alege o astfel de varianta?