Aceasta reteta ingenioasa am gasit-o tot in cartea Laurei Adamache (300 de retete pentru bebelusi ci copii, de la Editura All) si mi s-a parut desertul ideal de vara, foarte rapid de facut si racoros.
Iar daca si copilul vostru iubeste bananele si iaurtul, asa ca al meu, desertul va fi cu siguranta un mare succes!

Ingrediente 

2 piscoturi
1/2 pahar de suc de portocale
1 banana
125 ml iaurt simplu
1-2 linguri de miere
(optional: putina nuca)Piscoturile (puteti folosi si biscuiti) se sfarma si se distribuie in doua pahare.
Se insiropeaza cu sucul de portocale.Peste se adauga feliute de banana si acestea se acopera cu iaurtul amestecat cu mierea. Aveti grija sa acoperiti complet feliile de banana, in caz contrar vor oxida.
Eu am mai adaugat deasupra – pentru decor – putina nuca si inca putina miere.

Paharele se lasa la rece pentru aproximativ 30 de minute.