Terci la rece cu morcovi (Overnight oats)
Varianta de terci la rece este o varianta minunata de mic dejun, care te ajuta si sa pregatesti micul dejun cu o seara inainte. Astfel, eviti agitatia de la prima ora si stii ca ai un mic dejun sanatos, delicios si plin de ingrediente nutritive!
Poti folosi orice combinatii doresti sau ai la indemana, dar azi iti arat una din variantele noastre preferate: cu morcovi, stafide si sirop de artar.
Am folosit ingrediente din dm drogerie markt si am ales pentru aceasta reteta o varianta de ovaz care este deja imbogatita cu seminte.
Terci la rece cu morcovi (Overnight oats)
Ingrediente
1 cana de fulgi de ovaz
1 morcov mediu
1 lingurita de scortisoara
1 lingura de seminte de chia
3 linguri de stafide
3 linguri de sirop de artar
1 1/4 cana de lapte de ovaz
Amestec mai intai ingredientele uscate:
Apoi morcovii dati pe razatoare:
Dupa ce le-am amestecat bine, am pus siropul de artar si laptele de ovaz.
Am pus amestecul in borcanase mici:
Aceste borcanase le am de cativa ani si le-am gasit tot in dm drogerie markt . Daca le mai vezi, ti le recomand cu drag. Au si capacel de sticla si se pot pune unul peste celalalt.
In poza de mai sus poti sa vezi consistenta terciului la pregatire. Urmeaza sa stea la rece (in frigider) pentru cateva ore, ideal peste noapte. La servire, lichidul este absorbit aproape in totalitate de ovaz, semiinte si fructele uscate din compozitie, iar terciul devine unul catifelat si foarte aromat.
Terciul la rece poate fi pregatit in o multime de feluri si te incurajez sa il testezi si sa descoperi ce combinatii de ingrediente iti plac. Aceasta varianta este una din preferatele noastre si sper sa va placa si voua!