Reteta aceasta este una traditional italiana si am gasit-o intr-o carte mai veche cu retete mediteraniene. Adevarul este ca nu am putut rezista la gandul de ciocolata si ricotta pufoasa, asa ca intr-o buna zi m-am pus pe treaba si a iesit o minunatie de desert bogat si savuros.
Intrediente
pentru aluat
225 gr faina
30 gr cacao
60 gr zahar
115 gr unt
sirop de visine
pentru umplutura
2 galbenusuri
115 gr zahar
500 gr ricotta
coaja rasa de la o lamaie
aprox 100 gr bucatele de ciocolata (chocolate chips)
Incepeti prin a pregati aluatul de tarta – amestecati faina cu zahar si cacao. Adaugati untul si framantati pana obtineti un aluat faramicios. Pentru a lega aluatul adaugati putin cate putin sirop de visine, pana cand aveti un aluat compact si nelipicios.
Intindeti cu sucitorul trei sferturi din aluat si puneti-l intr-o forma de tarta. Eu nu am avut si am folosit o forma rotunda de tort.
Forma cu aluatul o puneti la rece pentru 20 de minute.
Intre timp pregatiti umplutura.
Amestecati ricotta cu celelalte ingrediente.
Din bucatica de luat ramasa puteti taia dupa voia inimii diferite forme cu care sa decorati tarta deasupra.
Turnati umplutura in aluatul racit, ornati si dati la cuptorul incins, la foc puternic pentru 15 minute. Dupa 15 minute scadeti flacara si mai lasati 35-40 de minute.
In reteta se spune sa o consumati la temperatura camerei, doar ca eu nu am mai avut rabdare si taiat-o calda si mi s-a parut tare gustoasa cu ciocolata calda si topita prin branza aromata.
Yam yam ce buna trebuie sa fie.. arata foarte dragut!
super idee..o sa o incerc si eu 🙂
Corina
@Andreea – multumesc 😉
@Corina – e de incercat reteta asta 😉
revin cu o intrebare..ca ma pregatesc sa fac in weekend reteta 🙂
pot sa folosesc o ciocolata si sa o dau prin razatoare in loc de chocolate chips?
Corina
@Corina – da, doar ca atunci se va colora si branza mai tare de la ciocolata topita
Delicioasa! iar combinatiea e super tare:)
Violette – ma bucur ca iti place 🙂
Arata super bine!
Eu am forma de tarta chiar de la tefal dar nu imi dau seama cum o scot cand e gata? Prin rasturnare? Si o intorc din nou pe urma? Nu se rupe asa?
eu am folosit forma din acea care se desface apoi. cred ca s-ar rupe prin rasturnare
as putea sa pun jumatate ricotta-jumatate mascarpone?
sigur 🙂