0
8 In Uncategorized

Tarta cu capsuni


j

Nu ma price sa fac prajituri. Nimic nu mi se pare mai complicat si mai inspaimantator decat sa ma apuc de o prajitura. Dar uneori (rar!) imi iau inima in dinti si ma pun pe treaba. Tarta aceasta nu este ea foarte aratoasa dar este un desert perfect pentru zilele fierbinti care ne chinuie deja.

Reteta am gasit-o aici.

Mai intai faceti aluatul amestecand cu mixerul 125 gr faina, 125 gr margarina, 125 gr zahar, cam jumatate plic de praf de copt, 3 oua, un plic zahar vanilat. Turnati aluatul intr-o forma rotunda unsa in prelabil cu putin unt si tapetata cu faina. Dati la cuptor pana cand aluatul este copt si in mijloc – faceti testul cu scobitoarea.


Intre timp spalati cam jumatate de kilogram de capsuni si maruntitile in bucati mari, punand peste ele 1 lingura de zahar si lasandu-le sa lase zeama.

Dupa ce ati scos aluatul din cuptor, lasati sa se raceasca cam 10 minute si turnati peste el capsunile, zeama lor insiropand bine blatul.

Apoi faceti o budinca de vanilie dupa indicatiile de pe ambalaj si turnati-o peste capsuni. Lasati tarta sa se raceasca, apoi o puneti la frigider pentru cateva ore. O puteti decora fie cu frisca, fie cu bucatele de ciocolata.



You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Ina
    11/06/2009 at 16:24

    Yum! Ce bine arata prima poza!

  • Reply
    ama
    12/06/2009 at 07:34

    numai prima? 😛 :))

    mersi 🙂 :*

  • Reply
    Anonim
    17/06/2009 at 17:16

    Tarta nu ar trebui sa aiba blat de pandispan (aluat turnat) ci aluat fraged! Asta este farmecul tartei! Si eu m-am "inspaimantat" ca ii spune tarta!

  • Reply
    ama
    18/06/2009 at 06:16

    Draga Anonimule,

    o norma elementara bunului simt este sa te prezinti cand vorbsti cu cineva care deja a facut-o.

    in al doilea rand, stai linistit, nu ma nelinisteste cu nimic inspaimantarea ta. daca pe tine astfel de detalii te framanta, nu pot decat sa te invit sa urmaresti toate inadvertentele de acest gen din lumea internetului.

    dupa cum am aratat, eu m-am inspirat ptr reteta. si spre deosebire de tine am luat partea buna si nu m-au apucat spaime lingvistice.

  • Reply
    Anonim
    19/06/2009 at 18:42

    Ama, cred ca vine de la amar, pentru ca vad ca e cam greu sa accepti altceva decat aprecieri, si imi pare rau, dar eu nu am vorbit de lipsa de bun simt a celui care a postat retea, asa ca mi se pare o lipsa de bun simt sa iei asa pe cineva. Am facut o constatare, mi-am spus parerea si cu asta basta! Nu-mi place agresivitatea ta si de aceea m-am si dezabonat de la aceasta "paginuta" cu retete "nemaipomenite"!
    Sa va fie de bine!

  • Reply
    ama
    19/06/2009 at 18:48

    @Anonimule – atunci puteai sa iti infranezi tonul ironic si superior. Puteai foarte bine sa spui ca din cate stii tu asta nu se numeste tarta ci prajitura sau cum mai vrei sa o botezi. Puteai foarte bine sa nu te "inspaimanti" la o simpla titulatura golita pana la urma de importanta.

    Accept critici atata timp cat ele nu pornesc din start pe un ton belicos.

    Repet ca mi se pare un lucru minor (dar de mare efect!) sa te prezinti si daca pe tine te-a deranjat tonul meu agresiv si pe mine m-a deranjat atitudinea ta.

  • Reply
    Ralu
    05/05/2011 at 08:24

    In urma cu ceva timp am facut o tarta cu capsuni foarte apreciata de logodnicul meu, asa ca zilele astea am sa mai fac una, dar am sa incerc varianta ta de data aceasta, cu blat pufos pentru ca prea apetisant arata :D. Multumesc pentru reteta. Salutari Nataliei :*

  • Reply
    ama
    05/05/2011 at 09:15

    @Ralu Mie mi-a placut foarte mult varianta asta si sper sa va placa si voua la fel de mult! 🙂

  • Leave a Reply