Cand sushi a inceput sa devina tot mai popular pe piata americana, Ichiro Mashita, un chef sushi, a inlocuit tonul cu avocado si ulterior a rulat invers sushi, cu alga inauntru, pentru americanii care nu erau obisnuiti sa consume alge si nici nu li se parea a fi un aliment atragator.

Si astfel, se nastea unul dintre cele mai populare feluri de sushi de azi, denumit dupa locul de unde a fost inventat: California Roll.

Articol realizat cu sprijinul Sushi Ya Timisoara


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ingrediente 
orez
alga marina
surimi
castravete
avocado
tamago (omleta japoneza)
susan prajit


Bambusul pentru rulat se imbraca cu o folie, iar pe ea se intinde orezul. Peste se pune alga, apoi surimi, castravete, avocado si tamago taiate fasii.

Se ruleaza cu grija si la final se trece prin putin susan prajit. 
Apoi se taie felii si se serveste. Rapid si delicios! 🙂

Atentie! Daca nu serviti imediat acest sushi, ungeti avocado cu putina zeama de lamaie sa nu se oxideze. 
Pentru a vedea mai bine procedeul, va invit sa urmariti si acest film demonstrativ: